Americká rocková kapela Foo Fighters mala vystúpiť na nedeľnom odovzdávaní televíznych cien Primetime Emmy. Tvrdí to frontman skupiny Dave Grohl s tým, že vystúpenie sa rozhodli zrušiť po tom, ako im predstavitelia televízie Fox odmietli dovoliť odohrať celú skladbu z dokumentu Sonic Highways (2014), ktorý získal dve Creative Arts Emmy.

Grohl najprv o zrušenom vystúpení na udeľovaní Emmy povedal reportérovi portálu TMZ, ktorý sa ho spýtal, prečo sa nezúčastnil na ceremoniáli. "Mali sme hrať na udeľovaní Emmy, ale zrušili nás," odpovedal hudobník, ktorý však neuviedol dôvod zrušenia.

Neskôr však kapela vydala oficiálne vyhlásenie, v ktorom zrušenie svojho vystúpenia vysvetlila. "My aj predstavitelia Akadémie televíznych umení a vied sme boli veľmi šťastní a nadšení, že Foo Fighters budú prvou rockovou skupinou, ktorá vystúpi na odovzdávaní cien Emmy. Televízia Fox nám však nedovolila odohrať celú skladbu z dokumentu Sonic Highways. Preto sme sa rozhodli nakoniec nevystúpiť," uviedli členovia skupiny.


Zdroj: SITA (RollinStone.com)
Foto: Nick Wass/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters