Americká kapela The Monkees vydá na budúci mesiac svoj prvý vianočný album. Nahrávka sa bude volať Christmas Party a na trh sa dostane 12. októbra. Novinka bude obsahovať skladby, ktoré tento rok naspievali a nahrali žijúci členovia formácie Micky Dolenz, Michael Nesmith a Peter Tork.

Piesne Silver Bells a Mele Kalikimaka budú podľa informácií magazínu Rolling Stone obsahovať vokály z archívnych nahrávok ich zosnulého kolegu Davyho Jonesa. O produkciu albumu sa postaral Adam Schlesinger z už nefungujúcej skupiny Fountain of Wayne. Autormi skladieb sú napríklad Rivers Cuomo z formácie Weezer, Andy Partridge z XTC či Peter Buck, ktorý pôsobil v skupine R.E.M., so Scottom McCaugheym z Minus 5. Schlessinger sa tiež autorsky podpísal pod jednu skladbu, a to pod House of Broken Gingerbread. Tú napísal v spolupráci so spisovateľom Michaelom Chabonom.

The Monkees pôsobili na hudobnej scéne s prestávkami od roku 1966 do roku 2016. Vznikli v roku 1965 v zložení Micky Dolenz, Peter Tork, Michael Nesmith a Davy Jones. Posledný menovaný v roku 2012 zomrel. Debutový, eponymný album uviedli na trh v októbri 1966 a posledný, dvanásty Good Times! v máji 2016. Na konte majú hity ako Daydream Believer, A Little Bit Me, A Little Bit You či I'm a Believer, ktorý sa objavil aj vo filme Shrek (2001). Mali tiež vlastný seriál The Monkees (1966 - 1968).

Tracklist albumu The Monkees - Christmas Party:
1. Unwrap You at Christmas
2. What Would Santa Do
3. Mele Kalikimaka
4. House of Broken Gingerbread
5. The Christmas Song
6. Christmas Party
7. Jesus Christ
8. I Wish it Could Be Christmas Every Day
9. Silver Bells
10. Wonderful Christmastime
11. Snowfall
12. Angels We Have Heard on High
13. Merry Christmas, Baby

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Facebook.com/TheMonkees