Už desať rokov patrí medzi najobľúbenejšie klubové priestory Bratislavy paluba lode zakotvenej na Tyršovom nábreží s názvom Sundeck. Obľúbený je najmä v letných mesiacoch a počas svojej existencie privítal nielen špičkové mená domácej klubovej scény, ale aj niekoľko zahraničných dídžejov.

10. výročie oslávi Sundeck s jednou z najväčších legiend rakúskej elektronickej scény, ktorou nie je nik iný ako Richard Dorfmeister z kultového dua Kruder & Dorfmeister. Už od 90. rokov patria k rešpektovaným menám downtempa a trip-hopu. Okrem hypnotických remixov popových, hip-hopových či drum&bassových skladieb už od začiatku zaujali aj s vlastnou autorskou tvorbou. Prvú EP nahrávku G-Stoned vydali v roku 1993, zarezonovala z nej najmä skladba High Noon, ktorú legendárny Gilles Peterson zahral vo svojej šou Worldwide na BBC.

V roku 2020 duo vydalo nový album s názvom 1995, na ktorom sa nachádza aj singel Johnson. Dorfmeister je známy aj vďaka projektu Tosca, na ktorom spolupracuje s ďalším výrazným zástupcom rakúskej scény Rupertom Huberom.


Narodeninová oslava Sundecku však nebude len o vzácnom zahraničnom hosťovi. O zábavu sa postarajú aj domáci dídžeji Emonoizboyz, Milos a Hendriks Toth, ktorému nedávno vyšiel track s názvom Sundeck na vinylovej kompilácii slovensko-írskeho vydavateľstva Sofa Movements Records. Podujatie začína o 19:00 a potrvá do neskorých nočných hodín.


Redakciu Hudba.sk informovala Ela Krchnavá zo Sundecku. Správu sme upravili a doplnili.