Koniec sveta skutočne bude, aspoň ten hudobný. Stretne sa na ňom domáca špička rôznych hudobných žánrov. Na včerajšej tlačovej konferencii o akcii rozprávali Richard Müller, Ivan Tásler, Kuko z kapely Horkýže Slíže aj Terchovská muzika. Okrem nich sa 12.12. v Bratislave a 21.12. v Košiciach predstaví aj Jana Kirschner a David Kraus.

"Ja sa nebojím konca sveta. Myslím si však, že koniec sveta príde, pretože drvivá väčšina ľudí na tom precízne pracuje. Ale nemyslím si, že by to malo byť teraz v decembri. Pretože to by sa predsa nemohlo stať našim fanúšikom, ktorí čakajú na dobrý koncert. Zahrám na ňom aj skladbu Koniec sveta, dostal som to v podstate ako podmienku..." vysvetlil Richard Müller. Neskôr pre Hudba.sk prezradil, že na štadiónových koncertoch nebude hrať v štýle úspešných Potichu tour, ale fanúšikom ponúkne energickejší "festivalový" set.

Ivan Tásler z IMT Smile sa nechal počuť, že na celej akcii ho najviac oslovuje jej žánrová pestrosť. "Mne sa páči myšlienka spojenia interpretov, ktoré tam nastane. Bez ohľadu na žáner, ktorý každý z nás hrá, sa tam všetci stretneme. IMT Smile si pripravuje špeciálny set, na ktorom pracujeme v skúšobni. Určite to bude nabúchaný program!" prezradil.

Na podujatí dôjde aj k rôznym netradičným spojeniam. Hoci Müller ani Tásler zatiaľ nechceli prezrádzať nič konkrétne, Kuko z Horkýže Slíže napriek tomu, že na tlačovú konferenciu dorazil posledná, stihol prezradiť dosť. "Na husliach si zahrám s Terchovskou muzikou a zaspievam si s nimi skladbu V pondelek doma nebudem. A s Richardom Müllerom na ústnej harmonike. Ja som za každú srandu, robíme takéto spojenia aj v našej kapele," uviedol.

Medzi to najlepšie, čo doma máme, patrí podľa usporiadateľskej agentúry 212 nepochybne aj skupina Terchovská muzika, ktorá je nominovaná na zápis do UNESCA. "Ako od najviac exotickej kapely sa od nás očakávajú hudobné kombinácie. Na takom veľkom štadióne sme ešte nehrali a preto si chystáme špeciálny program. Od nás vystúpi tzv. All Stars Orchester s 12-timi hudobníkmi a speváčkami," povedal Vladimír Moravčík zo skupiny Terchovská muzika, ktorá novinárom predviedla aj krátke hudobné číslo.

"Poradie interpretov sme už určili. Program začína David Kraus nasleduje Terchovská Muzika, Jana Kirschner, Horkýže Slíže, IMT Smile a na záver Richard Müller. Máme pripravené obrovské pódium dva v jednom, kde bude všetko nachystané tak, aby nevznikal žiadny časový sklz," prezradil organizátor akcie a šéf agentúry 212 Roman Hodoň, ktorý na tlačovku prišiel v tričku s fotografiou Jara Slávika. Údajne ho kúpil v Las Vegas a bolo jediné v jeho veľkosti.

Tlačovej konferencie sa zúčastnil aj zástupca vydavateľstva Universal Music Tomáš Karpel, ktorý sa hneď v úvode postaral o príjemné prekvapenie. Richardovi Müllerovi a Ivanovi Táslerovi odovzdal za album Ešte sedemnásobnú platinovú platňu. "Je mi cťou, že môžem Richardovi Müllerovi a Ivanovi Táslerovi odovzdať platinovú platňu za album Ešte, pretože podľa mňa predstavujú najväčšie talenty na našej hudobnej scéne. V dnešnej dobe predaja nosičov je platinová platňa dôkazom, že toto umenie je vysoko kvalitné. A že v hudbe ešte nenastal koniec sveta," povedal Karpel pred odovzdaním platní interpretovi a producentovi, ktorí sa na albume Ešte spojili v štúdiu po desiatich rokoch.

Práve na koncertoch Koniec sveta ich možno fanúšikovia konečne spolu uvidia aj na pódiu. Vstupenky sa pohybujú v cene od 14 eur, VIP vstupenky, ktoré zahŕňaju, jedlo, pitie, sedenie v prezidentskej lóži a stretnutia s hudobníkmi, sú v predaji za 212 eur.

Text: Propaganda House, pm
Foto: René Miko

Súvisiaci interpreti: Richard Müller