Spevák rockovej kapely 30 Seconds to Mars Jared Leto prezradil, že nový album plánujú vydať v prvej polovici budúceho roka. V rozhovore pre magazín Kerrang! tiež uviedol, aké budú ich nové piesne.

"Miestami je to najintímnejší, najbombastickejší a najtemnejší album, aký sme kedy urobili. Tiež sú tam nejaké skladby, ktoré sú zatiaľ najviac veľkolepé a oslavné. Pre nás je to úplne nový začiatok. Stále sme však 30 Seconds to Mars, takže samozrejme nenapíšeme popovú nahrávku. Podľa mňa sa dá objavovať temné veci bez toho, aby mal človek temný život," uviedol.

Leto tiež tvrdí, že príprava štvrtej štúdiovky bola veľmi zaujímavá. "Je to celkom osviežujúce, môcť nahrať album bez toho, aby vám hrozila žaloba v hodnote 30 miliónov dolárov. Prišli sme na to, že pri nahrávaní sa môžeme zabávať, to bola pre nás novinka. Bolo to naozaj výnimočné, urobiť štvrtý album je úžasné," vyhlásil. Tiež odpovedal na otázku fanúšika, ktorý sa pýtal, či sa nahrávka dostane na trh ešte pred vystúpením 30 Seconds to Mars na júnovom Download festivale. "Nemáme presný dátum vydania, ale bol by som rád, keby vyšiel predtým, aby si ľudia stihli vypočuť piesne," vysvetlil. 

Kapelu 30 Seconds to Mars tvorí Jared Leto, jeho brat Shannon a Tomo Miličević. Svoj prvý, eponymný album vydala v roku 2002. Nasledovali štúdiovky A Beautiful Lie (2005) a zatiaľ posledná This Is War (2009), ktorá sa prebojovala do prvej dvadsiatky amerického i britského albumového rebríčka. Medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad The Kill, From Yesterday, This Is War či Closer to the Edge a na konte majú okrem iných jednu Billboard Music Award, jednu NME Award, šesť MTV Europe Music Awards či dve MTV Video Music Awards.

Skupina počas dvoch rokov odohrala 309 koncertov, čo im zabezpečilo zápis do Guinnessovej knihy rekordov ako rockovej skupine s najdlhším koncertným turné v histórii. Líder kapely Jared Leto počas šnúry pracoval na dokumente Artifact (2012), v ktorom fanúšikom ukázal život kapely na cestách a za jeho réžiu na tohtoročnom Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte získal Divácku cenu pre dokumentárny film. 

30 Seconds To Mars - A Beautiful Lie

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/thirtysecondstomars  

Súvisiaci interpreti: 30 Seconds to Mars