Nové dueto s Monikou Bagárovou, unikátna úprava známej vianočnej skladby Dana Junasa aj prerobené klasické vianočné hity nahral Robo Opatovský na nový Vianočnom album s poradovým číslom 2. Voľný pokračovateľ platinového Vianočného albumu z roku 2008 sa na trhu objaví 26. novembra.

Aj v prípade „dvojky“ zvolil Robo Opatovský koncepciu spojenia autorských skladieb s vianočnou klasikou - novej úpravy sa tentoraz dočkali piesne Santa Claus Is Comming To TownDriving Home For Christmas, či When You Believe. Robo sa pri práci na albume spojil s renomovanou skladateľkou a hráčkou na klávesových nástrojoch Ľubicou Malachovskou Čekovskou

"Je pre mňa zosobnením hudobnej dokonalosti, úžasnej muzikálnosti a hudobného cítenia. Spievať, keď ona hrá na klavíri, je obrovský zážitok," hovorí Opatovský. Na spolupráci sa dohodli počas spoločnej letnej dovolenky manželov Opatovských a Malachovských v Slovinsku, jedným z jej výsledkov je dokonca aj skladba Zimná balada, ktorú napísala Ľubica a otextoval Sväťo Malachovský. "Pozvanie na jej nahrávanie prijal dokonca aj pán muzikant Juraj Bartoš a zahral sólo na krídlovke," teší sa Opatovský

Robo Opatovský a Beáta Dubasová - Prvé Vianoce (audio)

Ďalšou raritou je nová verzia skladby Vianočná pieseň, ktorú ešte koncom 80. rokov nahral Dano Junas. "Mám k tej pesičke citový vzťah, jej melódia aj text sú naozaj magické. Vždy, keď som ju počul v rádiu, cítil som prílev vianočnej energie a silnú emóciu. S Ľubicou sme sa rozhodli nahrať ju veľmi minimalisticky, len s klavírom a sláčikovým orchestrom, aby sme jej jemnosť zachovali. Myslím, že sa nám to aj podarilo," skonštatoval Opatovský.

Aktuálnym singlom z Vianočného albumu 2 Roba Opatovského je jeho dueto s Monikou Bagárovou Biela noc. Ku skladbe nakrútili aj video, ktoré bude mať premiéru na krste veľkej platne 28. novembra v Bratislave. „Dvojkou“ sa počet vianočných nosičov Roba Opatovského však určite neskončí. Stále je ešte dosť skladieb, ktoré sa chystá upraviť a prespievať. „Nechcem prezrádzať všetky, no s Ľubicou sme sa už rozprávali o tom, že by sme chceli vzdať hold Miškovi Dočolomanskému a nabudúce prerobiť aj jeho veľký hit Zima na saniach,“ dodáva na zavér.

Informácie pre redakciu Hudba.sk poskytla manažérka Roba Opatovského, Eva Bacigalová.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský