Skupina Dynamo Team sa stala prvou a doposiaľ jedinou slovenskou formáciou, ktorej sa podarilo dostať sa do rotácie prestížneho rakúskeho rádia FM4. Okrem toho sa jej darí aj v Belgicku či Francúzsku. Tento mesiac vychádza nový album, ktorý vznikol už v rozšírenej zostave.

Formácia Dynamo Team v poslednom čase žne úspechy najmä za hranicami. Okrem toho, že si známa kórejská automobilová značka vybrala ich skladbu OK Let's Go do svojej americkej reklamy s komentárom Jeffa Bridgesa, sa kapela teší aj priazni fanúšikov na festivalovej a klubovej scéne. Má za sebou vystúpenia v Rakúsku, Belgicku, Francúzsku, ale aj na domácich festivaloch svetovej úrovne - Electronic Beats, Nouveau.Nu, Pohoda či Waves Bratislava. Medzinárodné úspechy inšpirovali Michala Štofeja, aktuálne vystupujúceho pod pseudonymom Mike Lark, k zostaveniu živej kapely. Tvorí ju spolu so speváčkou Barborou Martinkovičovou, basgitaristom Ramonom Estevesom a bubeníkom Danielom Kravcom.

Projekt Dynamo Team debutoval ako duo v roku 2011 albumom Slavia a aj vďaka nemu získal vlani cenu Objav roka v poslucháčskej ankete Radio_Head Awards. Pred pár dňami kapela vydala druhý album 1977. Novú skladbu Can't Stop Me si už vybrala do svojej internej kampane americká spoločnosť Texas Tourism, k pesničke Supersonic Girl zase kapela natočila úsmevný klip, v ktorom sa jednotliví členovia predstavili ako pážatá bojujúce o priazeň šarmantnej speváčky. K ďalšej chytľavej novinke Just Dance kapela zverejnila lyric video. Nová zostava nedávno natočila aj akustickú verziu prvého hitu Dynamo Team - Roll The Dynamo.

Oba spomínané albumy si môžete vypočuť alebo podporiť kúpou na stránke dynamoteam.bandcamp.com.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Michal Štofej alias Mike Lark z kapely Dynamo Team.

Foto: Peter & Veronika Velickí

Súvisiaci interpreti: Dynamo Team, Mike Lark