Slovenský spevák Miro Jaroš vydáva album Pesničky pre (ne)poslušné deti. Novinka obsahuje desať skladieb, pomocou ktorých sa deti môžu naučiť, ako si umývať ruky, upratovať hračky či ako sa treba správať k zvieratám.

"Nikdy by mi nenapadlo, že sa vydám týmto smerom a predsa. Môj v poradí piaty album je venovaný vyslovene deťom. Volá sa Pesničky pre (ne)poslušné deti a veľmi sa z neho teším," uviedol Jaroš, ktorý k novinke zverejnil aj video s ukážkami skladieb. 

Hudobník sa venuje tvorbe pre deti už dlhšie. Na konte má aj knihy Čisté rúčky (2013), Čarovné slovíčka (2014), Na ceste (2014) a Pri stole (2014), ku ktorým tiež nahral rovnomenné skladby. Aj tie sa nachádzajú na novinke. "Pesničky pre deti sa mi píšu ľahko. Nápad urobiť celý album prišiel vlastne od rodičov, ktorí poznali Čisté rúčky alebo Na ceste. Vyžiadali si viac náučných pesničiek a zásobili ma témami na ďalšie tri albumy," prezradil spevák, ktorý tento rok plánuje vydať aj nový album určený pre dospelých.


Pesničky pre (ne)poslušné deti ponúkajú tiež prerábku piesne Plyšový psík Dary Rolins. "Boli to intenzívne dva týždne v štúdiu, pár hodín s grafičkou, ilustrátorkou a nespočetne prebdených nocí s perom a papierom v ruke. S novým aranžmánom som nahral pesničku Plyšový psík z repertoáru Darinky Rolincovej, ktorú si pamätám z môjho detstva. Má krásne posolstvo, aj keď je trochu smutná. Je o plyšovej hračke, ktorú už nikto nechce. Deťom, samozrejme, vysvetlím, že o hračky sa treba starať, mať ich rád a vážiť si ich," povedal interpret, ktorý sa deťom medzi skladbami aj prihovára. "Sú to intrá k pesničkám, pomáhajú mi dotvárať situácie a príbehy z pesničiek, aby ich deti pochopili a niečo sa z nich naozaj naučili," objasnil.

Zdroj: SITA
Foto: Adam Suchánek

Pesničky pre (ne)poslušné deti sú v predaji v internetovom obchode iPark.sk

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš