Stálica slovenskej punkovej scény Konflikt vystúpi v piatok v bratislavskom klube Randal. Do konca roka vystúpi ešte 14. decembra v Nových Zámkoch a 28. decembra v Bardejove. Medzitým navštívi aj Česko, Maďarsko a Nemecko.

Členovia kapely Konflikt sa tento rok objavili v dokumentárnom filme Obtížné dědictví Oskara Schindlera - Továrna v Brněnci, ktorý mal premiéru v máji v Českom centre vo Viedni a vykresľuje príbeh o napravenom nacistovi zo Svitav, v istom momente zločincovi, inokedy záchrancovi Židov. Okrem toho kapela stále pracuje na dlho očakávanom novom albume Armageddon, z ktorého už v rokoch 2014 a 2015 zverejnila single Mŕtva planéta 3 či Exot.


Skupina Konflikt vznikla v apríli roku 1990 pod názvom Azyl. Vtom istom čase sa zrodili aj pesničky Takí sme, No Army či Stroje. Neskôr sa kapela premenovala na Konflikt A a pod týmto názvom vydala debutový album Takí sme (1995). Už v roku 1996 Konflikt A vystupovali v európskych mestách, kde zatiaľ žiadna slovenská kapela nehrala. Dva roky na to zo svojho názvu vynechali "A" a odvtedy až dodnes sa prezentujú pod názvom Konflikt.

V roku 1999 vyšiel ich druhý radový album Mea Culpa, vo februári 2000 vydali EP s názvom To Protect And Serve so šiestimi skladbami, zamerané najmä na nemecký trh, v novembri 2001 potešili fanúšikov tretím radovým albumom No Return a v máji 2006 štúdiovkou s názvom Sapere Aude, ktorá sa stala platinovou a získala aj Aurela za Najlepší album roku 2006 v žánrovej kategórii hard / heavy / punk-rock. Vo februári 2007 kapela odcestovala na malé anglické turné a v januári 2009 vydala DVD Konfliktology s CD bonusom Live in Topfest 2007. V apríli 2011 vydali zatiaľ posledný album Somnium.

Konflikt za roky svojho pôsobenia na hudobnej scéne odohrali turné s kapelami Alkehol, Horkýže Slíže, Polemic alebo českou punkovou kapelou Totální Nasazení. Okrem Slovenska a Česka koncertovali aj v Kolumbii, Británii, Nemecku, Rusku či Írsku. Celkovo kapela odohrala vyše 1700 koncertov a na jednom pódiu (tesne pred alebo tesne po) hrala s takými svetoznámymi skupinami ako sú Iron Maiden, Slayer, Sex Pistols, Soulfly, The Offspring, Die Toten Hosen, Misfits, Toy Dolls, Cavalera Conspiracy, Nazareth, Alice in Chains, UK Subs, G.B.H., Cradle of Filth, Limp Bizkit, Ska-P, Lordi, Chris Norman (Smokie), The Exploited, 30 Seconds to Mars, Napalm Death a ďalší.


Zdroj: SITA / Anna Olvecká - VI-AN Media Art Promo Agency
Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Konflikt