Britský spevák a hudobník Paul McCartney zverejnil dve doposiaľ nevydané skladby. Home Tonight a In a Hurry nahral počas práce na svojom zatiaľ poslednom albume Egypt Station (2018). Na produkcii piesní sa teda podieľal aj Greg Kurstin, ktorý je producentom jeho sedemnásteho sólového albumu.

77-ročný muzikant plánuje obidve novinky vydať 29. novembra na sedempalcovom vinylovom singli. Ďalšou aktuálnou novinkou niekdajšieho člena The Beatles je, že bude headlinerom nachádzajúceho ročníka festivalu Glastonbury. Ten sa uskutoční od 24. do 28. júna v anglickom Piltone a vystúpi počas neho napríklad aj Diana Ross. McCartneymu bude ikonické pódium Pyramid Stage patriť v sobotu 27. júna. 


Paul McCartney je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias. V rokoch 1960 až 1970 bol členom spomínanej legendárnej kapely The Beatles. Tá vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov. Po jej rozpade pôsobil do roku 1981 v skupine Wings, v ktorej hrala aj jeho zosnulá manželka Linda McCartney.

Je tiež členom dua The Fireman, s ktorým vydal tri albumy. McCartney má na konte zatiaľ 17 sólových štúdioviek. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1988 ako člena The Beatles a o jedenásť rokov neskôr aj ako sólového umelca. Ako člen The Beatles si zahral v hudobných filmoch A Hard Day's Night (1964) či Help! (1965).

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/PaulMcCartney

Súvisiaci interpreti: Paul McCartney