Minulý týždeň odštartovala populárna česká skupina Mirai svoje turné, ktoré malo včera zastávku aj v bratislavskom Ateliéri Babylon a vyvrcholí 3. decembra v pražskom Fóre Karlín. Kapela si pre svojich fanúšikov pripravila hneď dve malé prekvapenia.

Prvým je videoklip k piesni Pojď ke mně blíž, ktorá je súčasťou najnovšieho úspešného albumu Arigató, a druhým sú termíny jarného turné, ktoré nadviaže na vypredanú jesennú šnúru.

Mirai svoj nový album počas marca predstavia naživo v ďalších deviatich mestách, teraz ich však čakajú ešte koncerty v Ostrave, Brne a Prahe. "Vôbec prvýkrát v histórii Mirai sme pripravili unikátnu time kódom riadenú scénu. Je to naozaj audiovizuálny zážitok a do detailu prepracovaná šou, ktorá je do poslednej sekundy naprogramovaná. Pre nás je také turné neuveriteľným zážitkom."

Videoklip z výletu v Berlíne

Ešte pred štartom práve prebiehajúcej šnúry k novému albumu Mirai spolu s Benom Cristovaom a partiou kamarátov absolvovali výlet do Berlína, počas ktorého vznikol videoklip na singel Pojď ke mně blíž. Je to vôbec prvá pieseň kapely s hosťovaním iného umelca. "Celá spolupráca s Benom bola improvizovaná a spontánna. Ben nám napadol na featuring ako prvý, pretože na prvú dobrú sedí k nálade songu. Stretli sme sa u Bena a následne sme šli na strechu, kde sme počas chvíle spoločne s Ondrejom Fiedlerom dopísali slohy," približuje spoluprácu frontman kapely Mirai Navrátil.

"Natáčanie klipu bolo potom nemenej spontánne. Dohodli sme sa, že pôjdeme na dvojdňový výlet do Berlína, kde sme všetko zachytili tak, ako bolo. Nič sa neinscenovalo," dodáva spevák. "S Mirai sme sa nejakú dobu stretávali v rámci festivalov a sadli sme si ako ľudsky, tak i hudobne. Spolupráca už bola len otázkou času a samotné natáčanie bol vlastne len skvelý výlet so skvelými ľuďmi," doplňuje Ben Cristovao.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili.