Piatkový priamy prenos z udeľovania cien Športovec roka 2012 sa nezaobišiel ani bez vystúpení domácich hudobných hviezd. Predstavili sa známe speváčky Dara Rolins a Celeste Buckingham a raper Majk Spirit. O špeciálne číslo sa postaral herec, komik a moderátor Peter Marcin, ktorý odprezentoval hit Gangnam Style s vlastnou verziou textu.

Prvenstvo v jubilejnom 20. ročníku ankety, v ktorej rozhodujú športoví novinári, si odniesla strelkyňa Zuzana Štefečeková, strieborná z olympiády v Londýn, a slovenskí hokejisti, ktorí sa tento rok taktiež zaskveli striebrom na majstrovstvách sveta. Najväčšou športovou hviezdou večera bol však cyklista Peter Sagan, ktorý sa stal víťazom diváckeho hlasovania o najpopulárnejšieho športovca. Viac sa o výsledkoch a priebehu večera dočítate na webe Športky.sk.

Celú šou, ktorej hlavnou témou bol, ako inak, koniec sveta, spestrili aj hudobné vystúpenia. Dara Rolins sa predviedla s piesňou History Repeating, ktorú v origináli nahrali Propellerheads so speváčkou Shirley Bassey, Celeste Buckingham ponúkla naživo svoj hit Run Run Run a Majk Spirit sa predstavil s motivačnou skladbou Svet je tvoj. Celkom vydarené bolo aj vystúpenie Petra Marcina, ktorý oživil otrepaný hit Gangnam Style vtipným textom so športovou tematikou. Známy tanec z videoklipu juhokórejského rapera PSY si okrem neho zakrepčil aj legendárny hokejista Jožo Golonka (viď foto v galérii).

Pred pár dňami sa konalo aj české udeľovanie cien Športovec roku 2012, kde sa v hudobných číslach predstavili Ben Cristovao, Helena Zeťová, Bohemia Voice, Petr Kolář, Marta Jandová a slovenskí The Backwards. Kým tvorcovia českého programu stavili na decentnú hudobnú zložku, slovenská verzia ponúkla viac zábavy. Posúďte sami.

Peter Marcin - Gangnam Style (Športovec roka 2012, 21.12.2012)

Dara Rolins - History Repeating (Športovec roka 2012, 21.12.2012)

Celeste Buckingham - Run Run Run (Športovec roka 2012, 21.12.2012)

Majk Spirit - Svet je tvoj (Športovec roka 2012, 21.12.2012)

Ben Cristovao - Englishman in New York (Športovec roku 2012, 19.12.2012)

Helena Zeťová - Don't Let The Sun Go Down On Me (Športovec roku 2012, 19.12.2012)

Text: Hudba.sk
Foto: SITA/Diana Černáková

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins