Stevie Wonder to spraviť nemôže, ale vy by ste si jeho nový videoklip určite pozrieť mali. Intergeneračná spolupráca s 23-ročnou Arianou Grande totiž 66-ročnej hudobnej legende naozaj sadla a výsledkom je chytľavá hitovka Faith, ktorú najnovšie sprevádza nemenej hravý a veselý vizuál.

Duet pochádza zo soundtracku animovanej snímky Spievaj (2016), ktorá mala premiéru v kinách po celom svete vo štvrtok 21. decembra. Autormi a producentmi piesne sú líder kapely OneRepublic Ryan Tedder a multitalentovaný raper Benny Blanco, známy vďaka spolupráci s Katy Perry, Maroon 5, Keshou a mnohými ďalšími.

Videoklip Faith propaguje nielen pesničku ale aj samotný film. Stevie Wonder v ňom hrá na klavíri, zatiaľ čo Ariana Grande sa v sprievode animovaných postavičiek prechádza po meste. Neskôr sa všetci zídu pri spoločnom vystúpení. Jednoduchý a klasický scenár, no nič viac netreba, aby vám klip zlepšil náladu.


Už samotné spojenie týchto dvoch interpretov je vydareným počinom, čo minulý týždeň potvrdili aj na živej premiére piesne. Vo finále jedenástej série amerického Hlasu (The Voice) sa k nim pridali aj účastníci speváckej šou.


Pomenovali po ňom ulicu

Čerstvou novinkou Stevieho Wondera je aj to, že v americkom Detroite po ňom pomenovali časť Milwaukee Street. Hudobník tam totiž v detstve určitý čas žil. Na slávnostnom odhalení tabule s nápisom Stevie Wonder Avenue sa v stredu okrem hudobníka a jeho staršieho brata Calvina zúčastnil aj starosta Detroitu Mike Duggan, ktorý Wonderovi odovzdal aj symbolický kľúč od mesta. "Je to úžasný pocit. Nikdy v živote by som nepovedal, že sa niečo takéto stane. Viem, že takéto chvíle netrvajú večne, ale ja si ju uchovám v mysli naveky," vyhlásil spevák. 

Stevie Wonder, vlastným menom Stevland Hardaway Morris, vydal prvý album The Jazz Soul Of Little Stevie v roku 1962. Zatiaľ poslednú štúdiovku A Time To Love uviedol na trh v roku 2005. Medzi jeho najznámejšie single patria napríklad SuperstitionYou Are The Sunshine Of My LifeI Just Called To Say I Love YouEbony And Ivory (feat. Paul McCartney)Part-Time Lover alebo You Haven't Done Nothin'. Na konte má 25 cien Grammy, pričom americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied mu udelila aj Grammy za celoživotný prínos. Je držiteľom Oscara, Zlatého glóbusu, členom Rock'n'rollovej a tiež Skladateľskej siene slávy. Magazín Rolling Stone ho zaradil na 9. miesto v rebríčku 100 najlepších spevákov všetkých čias.


Ariana Grande účinkovala v roku 2008 v broadwayskom muzikáli 13 a za svoj výkon získala National Youth Theatre Association Award. Známou sa stala vďaka úlohe Cat Valentine, ktorú stvárnila v roku 2011 v seriáli iCarly (2007 - 2012), a tiež v projektoch Victorious (2010 - 2013) a Sam & Cat (2013 - 2014). Okrem toho sa predstavila napríklad vo filmoch 7 Secrets with Victoria Justice (2010) alebo Zoolander No. 2 (2016). Debutový album Yours Truly uviedla na trh v roku 2013 a dostala sa s ním na vrchol rebríčka Billboard 200. Rovnaký úspech dosiahla aj s druhou štúdiovkou My Everything (2014), ktorú navyše nominovali na cenu Grammy. S tretím albumom Dangerous Woman (2016) sa po prvý raz umiestnila na vrchole albumového UK Chartu. Okrem toho má na konte aj EP nahrávky Christmas Kisses (2013) a Christmas & Chill (2015).

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - Billboard.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Ariana Grande, Stevie Wonder