Hviezdou júnového festivalu Metronome v Prahe pre rok 2020 je Beck. Ide o výnimočný koncert, pretože naposledy ho fanúšikovia mohli vidieť veľkou náhodou v 90. rokoch, keď jeho sláva začala stúpať vďaka singlu Loser.

"O Becka sme sa snažili od prvého ročníku a sme nadšení, že po piatich rokoch sa nám to konečne podarilo. Unikátne to bude hlavne tým, že Beck koncertuje hlavne v USA a v Európe sa nedostane ďalej ako do Nemecka. Táto hudobná udalosť sa nebude opakovať, a preto by si ju nemal nechať ujsť žiadny skutočný hudobný fanúšik," hovorí Barbora Šubrtová, dramaturgička festivalu.


Bývalý busker experimentuje so zvukom už od svojej prvej tvorby. Jeho hudba je čistým prienikom rôznych štýlov a poslucháčov baví už od dôb, keď si privyrábal hraním na uliciach a newyorských kluboch. Vďaka spomínanému singlu Loser získal svoju prvú zmluvu a mohol nahrať album Mellow Gold (1994).

Spevák, skladateľ a producent dosiaľ získal sedemnásť nominácií na Grammy, z čoho sedem premenil na víťazstvo. Naposledy triumfoval v roku 2015 s nahrávkou Morning Phase v hlavnej kategórii Album roka. V prestížnej ankete Brit Awards zas premenil desať nominácií na tri víťazstvá.

Na festival Metronome prinesie svoj aktuálny počin Hyperspace, na ktorom sa podieľal aj Pharrell Williams. Pre piaty ročník festivalu potvrdili svoju účasť aj Underworld, Skepta a Party Addict.


Zdroj: Metronome.cz
Foto: Mikai Karl

Súvisiaci interpreti: Beck