Bratislavská kapela Trolejboys po debute Pod prúdom, ktorý vyšiel pred piatimi rokmi, čoskoro vydá svoj druhý album. V spolupráci s vydavateľstvom ajlavmjuzik ho na trh uvedie aj vo formáte LP platne. Ešte predtým sa však členovia skupiny rozhodli potešiť fanúšikov vydaním svojho historicky prvého videoklipu k pesničke Keď ti funky hrám.

Trolejboys je partia hudobníkov, ktorí si tvoria všetko sami - hudbu, texty, grafiku plagátov na koncerty i obaly svojich nahrávok. Preto aj k produkcii svojho prvého videoklipu pristúpili rovnako kreatívne. Počnúc námetom a končiac réžiou je to tiež ich vlastné "dieťa".

Výsledkom je naozaj vydarený krátky film, v ktorom sa dozviete, čo všetko sa dá stihnúť v bare počas toho, ako si vaša polovička odskočí na toaletu. Nakrúcanie pritom nebolo vôbec jednoduché, lebo celý klip je snímaný na jeden záber bez jediného strihu a zúčastnilo sa ho takmer sto účinkujúcich.


Dej sa odohráva v legendárnom bratislavskom Luna Bare v podzemí hotela Kyjev a hlavnú úlohu v ňom stvárnil spevák skupiny Škrupo alias DJ Rakva, ktorého môžete poznať najmä zo spolupráce s Vecom na hosťovačkách (Kúsky mňaPohár vína a iné) a koncertoch. Jeho partnerkou v klipe Keď ti funky hrám je herečka SND Dominika Kavaschová, známa aj zo seriálov Odsúdené, Panelák, Dr. Ludsky či Chlapi neplačú.

Samotná skladba pripomína tvorbu Made II Mate, škoda len menej výrazného vokálu, s chytľavejším spevom by mohla byť hitom. V každom prípade sme zvedaví na ďalšie kúsky z albumu, ktorého dátum vydania ani názov zatiaľ Trolejboys nezverejnili.

Redakciu Hudba.sk informoval Miroslav Gajdoš z vydavateľstva ajlavmjuzik. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Youtube / Trolejboys