Už najbližší pondelok (28.1.) budete môcť v bratislavskej Novej Cvernovke spolu s členmi slovenskej výpravy ochutnať atmosféru Eurosonicu 2019. Uskutoční sa premietanie dokumentu Ostrov hudby Film, diskusia o tom, čo všetko sa Slovensku na najväčšom a najdôležitejšom showcaseovom festivale v Európe podarilo, a tiež bohatý koncertný program.

Už počas cesty dvoch slovenských autobusov z Groningenu priamo medzi účastníkmi a tiež v spoločnom online chate členov CZ/SK fokusu často zaznievali otázky a návrhy na afterparty. Napokon z toho bude v Bratislave Aftersonic, čiže zmenšená verzia Eurosonicu s dokumentom, aftermovie, debatou Denníka N a ôsmimi koncertmi.

Prečítajte si: Slovensko z Eurosonicu 2019 vyťažilo maximum. Tento príbeh však ešte nekončí

Program odštartuje už o 18:00 slovenskou premiérou dokumentu Martiny Slovákovej Ostrov hudby Film, po ktorom bude nasledovať prvý krátky zostrih z diania a atmosféry v Gronignene od Borisa Šmotláka a Sophie Boyd. O siedmej sa začne debata pod vedením Olivera Reháka z Denníka N, na ktorú prijali pozvanie riaditeľ festivalu Eurosonic Noorderslag Ruud Berends, hlavný organizátor celej slovenskej výpravy Michal Kaščák (Pohoda), Michal Berezňák (LALA Slovak Music Export), manažérka Táňa Lehocká z agentúry Real Something, ktorá mala na Eurosonicu tento rok až tri kapely, hudobník Miro Tóth z kapely Thisnis a vzácna, holandsky hovoriaca členka tímu Pohody Suzanne Verschueren.

Koncertná časť bude v oboch sálach - výnimočne pomenovaných podľa dvoch zo štvorice lodí, na ktorých bola ubytovaná slovenská výprava. Vo veľkej sále, nazvanej Poseidon stage, zahrajú The Ills, Thisnis, The Wilderness a Raptor Koch a na Ideaal stage (miestnosť pri bare) sa predstavia Isama Zing, Tittingur, B-Complex a Matwe Drappenmadchenfeller. Súčasťou akcie bude aj turnaj v stolnom futbale. Vstupné je 8 eur, lístky budú v predaji len na mieste.

Eurosonicu bude v pondelok venované aj ranné vysielanie Rádia_FM s riaditeľom ESNS Ruudom Berendsom a Michalom Kaščákom. Ruud, Michal a ďalší členovia výpravy sa zúčastnia aj brífingu pre médiá v Novej Cvernovke o 11:00.

Program Aftersonicu:
(28.1.2019, Nová Cvernovka, Bratislava)

Poseidon stage (veľká sála):

18:00 - Ostrov hudby Film - slovenská premiéra dokumentu režisérky Martiny Slovákovej
18:55 - Aftermovie CZ/SK Focus ESNS 2019 - krátky prvý zostrih Borisa Šmotláka (ROADTRIP)
19:00 - 21:00 - Debata Denníka N
21:00 - 21:40 - The Ills
22:20 - 23:00 - Thisnis
23:40 - 00:20 - The Wilderness
01:00 - 01:40 - Raptor Koch

Ideaal stage (miestnosť pri bare):

21:40 - 22:20 - Isama Zing
23:00 - 23:40 - Tittingur
00:20 - 01:00 - B-Complex
01:40 - 02:20 - Matwe Drappenmadchenfeller 

Facebook event

Redakciu Hudba.sk informoval Anton Repka z agentúry Pohoda Festival. Tlačovú správu sme upravili.