Britsko-americká rocková kapela Foreigner hľadá fanúšika, ktorý inšpiroval jej hit Jukebox Hero. Teraz, po viac ako 35 rokoch, ho chcú za túto inšpiráciu odmeniť pozvánkou na premiéru muzikálu Jukebox Hero The Musical v Toronte.

Gitarista Mick Jones pri tejto príležitosti pre SongFacts ozrejmil, ako vznikla pieseň z albumu 4 (1981). Keď podľa jeho slov kapela hrala v Cincinnati, cestou na zvukovú skúšku stretla skupinu fanúšikov čakajúcich v daždi pri dverách. O niekoľko hodín, pred začiatkom koncertu, videli na mieste stáť už len jedného premočeného fanúšika. Ako odmenu za vytrvalosť mu umožnili nahliadnuť do backstageu. "Všetko ho uchvátilo. Videl som to v jeho očiach, a vedel som, že to všetko videl po prvý raz. Bol to pre neho zážitok. Predstavoval som si, na čo všetko v tej chvíli myslel a začal som sa pohrávať so spojením Juke Box Hero," prezradil muzikant.

Skupina Foreigner hľadanému mužovi teraz ponúka možnosť zúčastniť sa na februárovej premiére muzikálu Jukebox Hero The Musical v Toronte.


Foreigner vznikli v roku 1976 v New Yorku. O rok vydali prvý, eponymný album. Celkovo ponúkli deväť štúdioviek. S menovanou nahrávkou 4 (1981) ako jedinou dobyli americký rebríček Billboard 200. Medzi ich najúspešnejšie single patria aj skladby ako Feels Like the First Time, Cold as Ice, Hot Blooded, Double Vision, Urgent, Waiting for a Girl Like You alebo Say You Will. S hitom I Want to Know What Love Is dobyli americký rebríček Billboard Hot 100 i UK Chart.

Zdroj: SITA (blabbermouth.net)
Foto: facebook.com/Foreigner/

Súvisiaci interpreti: Foreigner