Amerického speváka Chrisa Browna zatkli v Paríži pre obvinenia zo znásilnenia. Informoval o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na francúzsku políciu. Interpreta obvinila 24-ročná žena, ktorá tvrdí, že ju začiatkom januára sexuálne napadol v jednom z parížskych hotelov.

Ako údajne povedala polícii, s 29-ročným Chrisom Brownom sa stretla v nočnom klube neďaleko parížskeho Champs-Elysées a potom spolu išli do hotela. Jej obvinenia polícia v súčasnosti vyšetruje.

Spevák, ktorý mal v minulosti už viacero problémov so zákonom, situáciu zatiaľ nekomentoval. Okrem neho zatkli aj ďalších dvoch mužov, ktorých francúzske médiá identifikovali ako jeho ochrankára a priateľa. Podľa televízie CNN, ktorá sa odvoláva na nemenovaný zdroj z francúzskeho súdnictva, interpret čelí obvineniam zo znásilnenia s priťažujúcimi okolnosťami a z drogových priestupkov.

Aktualizácia (10:30): Chrisa Browna a ďalšie dve osoby, ktoré zadržali v súvislosti s obvinením zo znásilnenia, prepustili. Informoval o tom úrad parížskeho prokurátora s tým, že zatiaľ čo pokračuje vyšetrovanie, môže Brown opustiť Francúzsko. Trojicu zadržali v pondelok. Spevák po prepustení na slobodu obvinenia rázne odmietol prostredníctvom služby Instagram, kde zverejnil svoje vyjadrenie.

"Chcem, aby bolo jasné, že to nie je pravda," napísal verzálkami a dodal, že falošné obvinenie je neúctivé voči jeho dcére a rodine a je proti jeho osobnosti a morálnym zásadám. Brownov zástupca z vydavateľstva Sony Music ani americký právnik Mark Geragos sa k obvineniam nevyjadrili.


Zdroj: SITA (www.bbc.com, edition.cnn.com)
Foto: facebook.com/chrisbrown

Súvisiaci interpreti: Chris Brown