Priaznivci legendárnej švédskej skupiny ABBA si na jej prvé nové piesne po viac ako 35 rokoch budú musieť počkať ešte o niečo dlhšie ako bolo pôvodne avizované. Vydanie nových skladieb kapely sa totiž presúva až na druhú polovicu tohto roka. Informoval o tom v utorok denník The Guardian a ďalšie svetové médiá.

Fanúšikovia po celom svete mohli oslavovať, keď minulý rok v apríli prišla správa, že členovia ABBA sa opäť stretli v štúdiu, prvýkrát od rozpadu skupiny koncom roku 1982. Nahrali pritom dve nové piesne, z ktorých jedna sa mala objaviť v televíznom špeciále vlani v decembri. Jej vydanie bolo napokon posunuté na začiatok tohto roka, avšak zástupca skupiny následne uviedol, že sa tak stane "azda na jeseň".

Člen skupiny Benny Andersson naznačil, že za odkladom sú právne prekážky. "Stále sa snažíme dosiahnuť dohodu, ktorá nám umožní pokračovať," uviedol v nedávnom rozhovore.

Názvy dvoch nahraných skladieb sú I Still Have Faith in You a Don't Shut Me Down. "Som na ne veľmi hrdý. Jedna znie ako pop zo 70. rokov, zatiaľ čo druhá je, povedzme, nadčasová," povedal Andersson o novinkách, v ktoré počas dlhoročnej pauzy dúfali snáď už len tí najskalnejší fanúšikovia kapely. Hudobník zároveň podotkol, že existuje možnosť nahratia aj tretej skladby. Mohlo by sa tak stať ešte v tomto roku.

Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)
Foto: AP Photo

Súvisiaci interpreti: ABBA