Pätnásťnásobná držiteľka Grammy, speváčka, skladateľka a producentka Alicia Keys, v marci vydá nový album, ktorý podporí na koncertom turné. V rámci neho navštívi koncom júna aj pražskú O2 arénu a druhýkrát sa k Slovensku priblíži na dosah o necelý mesiac neskôr, kedy vystúpi v poľskom Krakove.

Tridsaťdeväťročná rodáčka z New Yorku svoj nový album pomenovala jednoducho A.L.I.C.I.A. Na trh sa dostane 20. marca a speváčka ho následne predstaví aj na európskom turné. Jednou z jeho zastávok bude aj hlavná metropola Českej republiky, kde sa charizmatická speváčka a skladateľka predstaví už 25. júna.

O necelý mesiac neskôr, 20. júla, si jej koncert budú môcť vychutnať fanúšikovia v Krakove. Prvým singlom z očakávaného albumu je skladba Underdog, ktorá mala spolu s videoklipom premiéru 9. januára.


Alicia Keys si od svojho debutového albumu Songs In A Minor (2001) vybudovala jedinečný repertoár hitov s viac ako 40 miliónmi predaných albumov po celom svete. Ako herečka sa výrazne zapísala vo filmoch Sejmi eso, Dievča na stráženie alebo Tajný život včiel. V roku 2011 sa prvýkrát postavila aj za kameru ako režisérka jednej z poviedok v rámci TV série Five, ktoré rozprávajú príbehy žien postihnutých rakovinou prsníka. Na konte má tiež knihu Tears for Water: Songbook of Poems & Lyrics by Alicia Keys. Ako filantropka je spoluzakladajúcou členkou organizácie Keep a Child Alive, ktorú zároveň reprezentuje ako jej svetová ambasádorka.

Okrem materiálu z nového albumu predstaví Alicia Keys na pripravovaných koncertoch aj svoje na klasické hity - od No One cez If I Ain’t Got You až po Girl on Fire, a to v rámci špeciálnej multimediálnej pódiovej prezentácie.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Petr Novák z agentúry Live Nation. Text správy sme doplnili.

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys