Aktuálnemu Zlatému Slávikovi Richardovi Müllerovi vychádza aktuálny album Ešte v špeciálnej limitovanej edícii na vinylovej platni. Cenný zberateľský kúsok si fanúšikovia budú môcť už čoskoro kúpiť len v Richardovom e-shope na Facebooku a na koncertoch blížiaceho sa Potichu tour 2 a pol.

Richard Müller vyráža už o necelý mesiac na koncertnú šnúru, ktorá je pokračovaním megaúspešného Potichu tour. Ešte pred tým však stihol pre fanúšikov pripraviť prekvapenie – vinylovú platňu Ešte, ktorá vychádza v náklade len 250 kusov. "Bol to náhly ošiaľ. Nápad mi vnukol Matěj Ruppert zo skupiny Monkey Business, ktorá si z poslednej dosky vydala vinyl," vysvetli Müller okolnosti vzniku vinylového artefaktu. "Myslím si, že vinyl Ešte je dokonalé dielo. Nehanbil by som sa v obchode s platňami v zahraničí postaviť ho vedľa čohokoľvek," dodal.

Samotná platňa je bielej farby a obal tvorí čiernobiela grafika od mladej výtvarníčky Lili z USA, ktorá študuje výtvarné umenie vo Florencii. Richard Müller ju objavil náhodou. "Pôvodne som chcel, aby na tom obale z prednej strany bola Posledná večera. A Lili okrem Poslednej večere z vlastnej iniciatívy urobila vtákov, ktorí sú na prednej strane obalu. A všetkým bolo hneď jasné, že to je nádhera," rozplýva sa spevák.

Vinylovú platňu Richard považuje za dielo, ktoré je "vyrobené a vymyslené z radosti". Tú bude čerstvý otec rozdávať aj na jarnom turné. "Potichu Tour bolo natoľko úspešné, že sme sa rozhodli vyhovieť záujmu organizátorov a vyrážame na Potichu Tour 2 a pol. Minulý rok sme odohrali 28 koncertov v Česku aj na Slovensku. Publikum bolo nadšené a mnohí fanúšikovia sa na koncerty vôbec nedostali. Takže tento rok od 24. marca do 24. mája opäť navštívim s kapelou vyše dvadsať miest po Česko a Slovensku. Jedinými mestami, ktoré sa na trase objavia opäť, budú Bratislava a Praha."

Richard Müller - Potichu tour 2 a pol


24. 3. - Žďár nad Sázavou, DK
25. 3. - Mladá Boleslav, DK
26. 3. - Praha, Divadlo Kalich
27. 3. - Ústí nad Labem – DK
30. 3. - Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis
11. 4. - Tábor, Hotel Palcát
12. 4. - Kolín, Městský společenský dům
13. 4. - Olomouc, Regionální centrum
14. 4. - Ostrava, DK
15. 4. - Pardubice, Východočeské divadlo
28. 4. - Kroměříž, DK
29. 4. - Kladno, DK
30. 4. - Liberec, DK
8. 5. - Třebíč, Fórum
9. 5. - Znojmo, Hotel Dukla
14. 5. - Frýdek Mýstek, kino Petra Bezruče
15. 5. - Opava, kino Mír

10. 5. - Bratislava, Istropolis
21. 5. - Piešťany, Dom umenia
22. 5. - Čadca, Športová hala
23. 5. - Ružomberok, Kultúrny dom Andreja Hlinku
24. 5. - Humenné, MsKS
25. 5. - Spišská Nová Ves, Reduta

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková, PR manažérka Richarda Müllera.

Foto: Julo Dubravay

Súvisiaci interpreti: Richard Müller