Anglická rocková kapela Editors zverejnila skladbu Hallelujah (So Low). Fanúšikovia a fanúšičky si k novinke môžu pozrieť aj videoklip, v ktorom muzikanti prezentujú skladbu v interiéri. O réžiu sa postaral dlhodobý spolupracovník formácie Rahi Rezvani.

Líder kapely Tom Smith prezradil, že text piesne napísal po návrate z utečeneckého tábora na severe Grécka. "Bola to neskutočne dojímavá skúsenosť. Videl som ľudí žijúcich v prachu, ktorí prežijú len vďaka pomoci od iných," dodal spevák.

Hallelujah (So Low) je druhým singlom z očakávaného albumu Violence, ktorý kapela vydá 9. marca. Z nahrávky predtým ponúkli singel Magazine, ku ktorému takisto zverejnili videoklip. Štúdiovka bude obsahovať celkovo deväť skladieb.


Editors vznikli v roku 2002, pričom v začiatkoch sa volali Pilot, neskôr tiež The Pride či Snowfield. Debutovali v roku 2005 nahrávkou The Back Room, z ktorej vyšli napríklad single Munich a Blood. Za tento album získali nomináciu na prestížnu Mercury Prize. S nasledujúcou štúdiovkou An End Has A Start (2007) sa im podarilo dobyť UK Chart. Ich vtedajší úspech podčiarkuje fakt, že kapelu nominovali na BRIT Award v kategórii Najlepšia britská skupina.

Z ich druhého štúdiového albumu vyšli single ako Smokers Outside The Hospital Doors alebo The Racing Rats. Aj s tretím počinom In This Light and on This Evening (2009) dobyli UK Chart. Neskôr vydali albumy The Weight of Your Love (2013) a In Dream (2015), ktoré sa v tomto rebríčku dostali do top 6.

Zdroj: SITA
Foto: PR/Grape

Súvisiaci interpreti: Editors