Najprv to bol country pop, potom folk, blues rock a teraz baladický šansón prináša hudobná skupina Janko Kulich & Kolegium v novom singli Tichá voda v premiére aj s videoklipom.

Skupina pesničkára Janka Kulicha je na hudobnej scéne len 6 rokov, ale za toto obdobie ponúkla svojim poslucháčom stovky koncertov, 4 albumy a desiatky videoklipov. Teraz sa pripomína novým singlom s názvom Tichá voda s poradovým číslom 5 z ich posledného albumu Doba drevená.

"Tichá voda má už nejaký ten rôčik, ale až teraz sme sa rozhodli dať jej aj obraz. Je to folkový šansón o vzťahoch, láske, vášni ako by ju spieval sám námorník na šírom oceáne. My sme však oceán nahradili vaňou, loďka je z papiera, námorník kreslený a panenské ostrovy dokonale zahrala krásna modelka Simona Jůzová. Text skladby je skôr básňou s troškou lyriky i erotiky, ale hovorí o vlnách, búrkach, majáku, prístave, hrádzach, o všetkom čo prinášajú dnešné vzťahy," porozprával o piesni a videoklipe pesničkár Janko Kulich z Kolegia.

Pieseň Tichá voda vznikla ešte v roku 2016, kedy ju kapela zaradila aj do svojho koncertného repertoáru. Skladbu nahrali v domovskom štúdiu Whatever sound Prievidza Vlada Leškovského, ktorý je tiež neoficiálnym piatym členom skupiny – bubeníkom a perkusionistom. Podmanivý zvuk skladbe dodávajú silné vokály, melancholická mandolína Matúša Holečku, sirény ústnej harmoniky Štefana Hlôšku a dynamická bezpražcová basa Mariána Vojtka. O videoklip k pesničke sa postaral Peter Balent z Cesar production, s ktorým skupina spolupracovala už pri posledných štyroch videoklipoch.


Za krátke obdobie od vydania albumu Doba drevená v decembri 2017 ponúkla skupina Janko Kulich & Kolegium už celkom 5 singlov k skladbám Doba drevená, Mala si, Zaľúbil som sa, Odišla duša z chlapa a teraz Tichá voda. Každá z piesní je žánrovo iná, a to je aj jeden z dôvodov prečo je skupina populárna ako u divákov tak i u organizátorov kultúrnych podujatí, či festivalov.

"Za posledné roky sme odohrali dve stovky úžasných akcií od klubov až po veľké festivaly alebo mestské oslavy. Cestujeme po Slovensku i Česku a hráme vlastné piesne, ktoré si ľudia pospevujú a pri ktorých si aj zatancujú. Snažíme sa, aby naše koncerty boli plné energie, humoru a zábavy a zatiaľ sa nám to darí. Tešíme sa na naše nové letné turné a po prvýkrát pripravujeme aj špeciálne zimné turné po tradičných vianočných trhoch s našimi netradičnými vianočnými piesňami. Práve v tomto období, v koncertnej pauze, tvoríme nové piesne pre obe turné a môžem povedať, že opäť to bude niečo nové i keď stále to budeme my," dodáva frontman skupiny Kolegium.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Janko Kulich.