Od punkovej kapely, cez talentovú šou, splnený sen, prežité šťastie... Až po depresiu a následné ozdravenie. Toto všetko je v skratke život Juraja Hnilicu. Spevák a skladateľ, ktorý na hudobnej scéne pôsobí viac ako 20 rokov, predstavuje novinku PieSen Života. Napísal ju za jeden deň v čase, kedy prežíval ťažké chvíle.


"Zažívame jedno z ťažkých období života, a preto myslím, že je viac ako dôležité nezabudnúť, o čom skutočný život je. Pravdaže, aj o starostiach, ale snívať o šťastí je vždy veľmi dôležité. Nenechať negatívnu energiu ovládnuť naše celkové prežívanie dnešných dní," hovorí Juraj Hnilica o novinke PieSen Života, v ktorej sám sebe pripomenul, že pozitívny pohľad na život ho dokáže robiť lepším a šťastnejším.

"Veľa ľudí si ma idealizuje a myslí si, že sa stále len usmievam. Nie je to pravda. Mám tiež svoje temné dni, kedy sa musím vysporiadať s negatívnymi emóciami. Moje povzbudzovače v týchto dňoch sú rodina, príroda a hudba. V poslednom období na nás ľudí bol vyvíjaný obrovský tlak negativity. V jeden ťažký deň, keď som sa cítil fakt zle, som napísal túto pieseň. Išlo to samo a veľmi rýchlo. Hudba je totiž moja psychohygiena," poznamenal spevák.

Text napísal Ďurikes, ako ho volajú jeho fanúšikovia, spoločne so svojím kamarátom, autorom niekoľkých básnických zbierok Jánom Martonom. "Som moc rád, že spoločne s Jankom sa nám podarilo vytvoriť krásny hudobný počin, a môžeme tak povzbudiť poslucháčov. Veľká vďaka patrí aj kamarátovi Danielovi Máčovskému, ktorý ma inšpiroval k myšlienke napísať túto pieseň," dodal Juraj k spolupráci.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytli manažér hudobníka Jozef Dančík a Robin Suchánek z agentúry NetwIN Production. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Juraj Hnilica