Od vydania albumu Krajina rovina ubehli takmer dva roky. V dnešnej dobe si na väčšinu nahrávok po takom čase ani nespomeniete, no v prípade Jany Kirschner to neplatí. Najvyzretejší a pravdepodobne aj nadôležitejší album jej kariéry je stále rovnako silný.

Samotná speváčka po jeho vydaní naďalej posúva hranice vlastnej umeleckej pôsobnosti, čo koncom minulého roka dokázala na výnimočnom turné s afterPhurikane. Krajina rovina zároveň inšpiruje aj iných. Najnovším dôkazom je videoklip k piesni O láske nepoznanej, ktorý mal premiéru len pred pár hodinami a cez Facebook sa dostáva k čoraz viac ľuďom. Nemal by ujsť ani vám.

Nejde o pieseň, ktorá by mohla byť v našich podmienkach rádiovým singlom alebo nebodaj hitom. Za vznikom videoklipu teda ťažko hľadať marketingové ťahy. Jednoducho, umenie inšpiruje umenie. A výsledok je spravidla silnejší než klipy za desaťtisíce eur.

"Vznikli sme, aby sme mohli tvoriť to, čo máme najradšej. Vytvárame diela, ktoré prinášajú radosť ostatným aj nám," hovoria o sebe Ové Pictures alias Michaela Čopíková a Veronika Obertová, ktoré videoklip vytvorili. S videom O láske nepoznanej sa im to rozhodne podarilo.

Ich ďalšiu tvorbu a animované klipy, napríklad na skladby od Lavagance alebo Zdenky Prednej, nájdete na stránke Ovepictures.com.


Jana Kirschner - O láske nepoznanej


Text: Patrik Marflák
Foto: Ové Pictures

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner