Ruský armádny súbor Alexandrovci, ktorý v máji odštartuje turné po Slovensku, sa na koncerte v Nových Zámkoch predstaví so 100-členným Cigánskym orchestrom z Budapešti. Pre početnú zostavu oboch telies vystúpi na jednom pódiu viac než 200 účinkujúcich.

Cigánsky orchester z Maďarska je najväčším rómskym symfonickým orchestrom na svete. Jedným z jeho najvýraznejších členov je cimbalový virtuóz Oszkar Okros, ktorému patrí titul najlepšieho hráča na tomto inštrumente na svete.

"Chceli sme pre slovenských fanúšikov Alexandrovcov pripraviť niečo vskutku výnimočné, čo sa nám aj podarilo. Ruský armádny súbor spolu s Cigánskym symfonickým orchestrom vytvoria najväčšie hudobné teleso, aké kedy na Slovensku vystupovalo na jednom pódiu," uviedol organizátor podujatia Rudolf Héger z agentúry Music Art. Z toho dôvodu sa koncert v Nových Zámkoch presúva zo Športovej haly Millenium na Futbalový štadión na Sihoti.

Alexandrovci sa na Slovensku predstavia na jedenástich koncertoch v desiatich mestách. Ako exkluzívny hosť si s nimi na niektorých vystúpeniach zaspieva Bára Basiková či Martin Chodúr. Súbor príde na Slovensko s najlepšími ruskými spevákmi, sólistami, hudobníkmi i špičkovými tanečníkmi. Profesionálne spevácke, hudobné a tanečné výkony spojí jedinečná choreografia. Svetoznámy armádny súbor vystupuje v súčasnosti vo viac ako 120-člennom zložení.

Koncertné zastávky Alexandrovcov na Slovensku:

27. 5. (19:00) - Žilina, DOXXbet Aréna
29. 5. (19:00) - Prešov, Mestská športová hala
30. 5. (19:00) - Brezno, Aréna Brezno
31. 5. (19:00) - Skalica, Maxaréna
1. 6. (19:00) - Nitra, Amfiteáter
2. 6. (15:00) - Bratislava, Incheba Expo Aréna
2. 6. (20:00) - Bratislava, Incheba Expo Aréna
4. 6. (20:00) - Nové Zámky, Futbalový štadión na Sihoti (svetová premiéra s Cigánskym orchestrom)
6. 6. (20:00) - Zvolen, Zimný štadión
7. 6. (20:00) - Banská Bystrica, Zimný štadión
8. 6. (19:00) - Prievidza, City Aréna

Zdroj: SITA
Foto: archív/PR

Súvisiaci interpreti: Alexandrovci