Skupina Čechomor mieri na slovenský letný festival Lodenica. Kapela, ktorá hrá české, moravské a slovenské ľudové piesne v rockových aranžmánoch, vystúpi na obľúbenom country festivale v Piešťanoch s vynoveným programom.

Na najväčší festival country, folk a trampskej hudby v malebnom campingu Lodenica v Piešťanoch sa Čechomor už veľmi teší. "Lodenica je svojou atmosférou medzi festivalmi unikátom! Vieme, čo nás čaká - vždy je tu skvelé, vekovo zmiešané publikum. Nikde inde som nevidel spolu toľko vekových generácií. A aj napriek tomu, že to tam poznáme, vždy nás v Piešťanoch niečo príjemne prekvapí," vraví František Černý.

"Slovenské publikum vnímame veľmi intenzívne. Hráme množstvo krásnych slovenských ľudoviek a balád. Je v nich energia, ktorá sa nám páči, a tak vám ju našim spevom vraciame. V Piešťanoch zahráme hity, na ktoré publikum čaká, ako sú napríklad Mezi horami alebo Gorale. Nebudú však chýbať ani úplne nové skladby. Čechomor totiž práve chystá album s novým zvukom. Nechajte sa prekvapiť," dodáva trochu tajomne.

Brány festivalu Lodenica sa tento rok otvoria už po osemnásty raz. Autocamping v Piešťanoch sa fanúšikmi country a folku zaplní od 25. do 27. augusta. "Festivaly pod šírym nebom majú svoje kúzlo. Kontakt s publikom je tam vždy magickejší ako v halách. Na Slovensku hráme veľmi radi. Všetci muzikanti vedia, že u vás sú ženy, jedlo a muzika na tej najvyššej úrovni. Ja mám navyše na Slovensku rozvetvenú rodinu, ktorú týmto srdečne zdravím. Zídeme sa všetci na Lodenici!" teší sa František Černý.

Organizátori sľubujú v posledný augustový víkend zaujímavý hudobný a sprievodný program. Na festivale vystúpia kapely Družina, Slniečko, Všichni svatí, The Buttons, Devítka a mnohé ďalšie, o ktorých budeme postupne informovať. Avizovaným headlinerom je Emir Kusturica so svojím bandom No Smoking Orchestra, samozrejme nebude chýbať ani obľúbený tradičný country bál. Vstupenky si môžete kúpiť v sieti Predpredaj.sk. K dispozícii sú aj VIP lístky, ktoré zahŕňajú tribúnu, parkovanie a klimatizovaný stan, kde sa bude vo večerných hodinách podávať studené a teplé jedlo. Festival Lodenica prináša agentúra Topfest.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Radoslav Lellák

Súvisiaci interpreti: Čechomor