Juraj Hrabal alias Jimmy Pé patrí medzi najexportnejších slovenských producentov elektronickej hudby, ktorého skladby sa objavujú aj v mixoch známych zahraničných dídžejov. O jeho kvalitách svedčí aj znalcami elektroniky udelená žánrová cena v ankete Radio_Head Awards za rok 2015 a stále stúpajúci počet hraní v kluboch a na festivaloch.

Hoci má na svojom konte len jeden dlhohrajúci album Insomnia, Jimmy Pé určite nezaháľa. Od jeho vydania v roku 2014 stihol do svojej diskografie pridať niekoľko EP a remixov na svojom domovskom vydavateľstve Gergaz, a taktiež skladby vydané na rôznych zahraničných kompiláciách.

Aj tento týždeň ho môžete zaregistrovať dokonca na troch rôznych nahrávkach. V pondelok mu vyšla spoločná skladba s Fallgrapp s názvom Session, zároveň s ňou singel Perelandra na nemeckom vydavateľstve Cripsy Crust Records a dnes (23.3.) ráno oficiálne vydal svoje nové EP Masika


Hoci Jimmyho produkcia je rôznorodá, pričom jej hlavným rukopisom je kombinácia melancholických prvkov a precízne vystavaných beatov. Jeho skladby sú známe najmä pre tvrdší klubový zvuk, v duchu ktorého sa niesli jeho ostatné EP Fake Fantasy a Fake Fantasy 2, na ktorých sa objavil aj jeho doposiaľ najúspešnejší klubový banger Hudson River ale aj remixy od svetových mien klubovej elektroniky ako sú Daedelus, Big Dope P či Slick Shoota.

Rozhovor: Jimmy Pé žne úspechy v zahraničí, na Slovensku sa svojou hudbou neuživí



Masika EP ponúka zmes pestrých melodií, z ktorých cítiť atmosféru prvých slnečných dní. Prináša šesť skladieb vrátane dvoch spoluprác. Prvou je EverySeason s Portugalcom DJ Ride, skladba ako ušitá pre rádiá hrajúce súčasnú tanečnú hudbu. Druhou je pesnička Wacho, opäť so slovensko-americkou hudobníčkou, speváčkou skupiny The High Corporation, Ashley Abrman.

EP obsahuje aj trapovejšie skladby, ideálne do klubov počas blížiaceho sa turné. Talentovaný producent ho absolvuje spolu s projektom Bulp, ktorý už 10. apríla vydá očakávaný debutový album. Na krst nového EP Masika sa však môžete tešiť už túto sobotu 25. marca v bratislavskom MMC, kde Jimmy Pé vystúpi spolu s hosťami ako predskokan legendárneho rakúskeho dua Tosca (Richard Dorfmeister a Rupert Huber). Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Prečítajte si: Oslava živej elektroniky: Tosca s Richardom Dorfmeisterom mieri do Bratislavy!


Nahrávka, o ktorej nápaditý cover sa postarala Mili Vigerová, vychádza pod hlavičkou vydavateľstva Gergaz, tentokrát len v digitálnej podobe. Dostupná je ako zvyčajne cez Bandcamp, na streamingových službách a v ostatných online obchodoch sa objaví budúci pondelok (27.3.).



Bulp a Jimmy Pé - Myrsaka Tour Zdroj: PR

Zdroj: Gergaz
Foto: artwork - Mili Vigerová