Pre Davida Stypku a jeho kapelu Bandjeez bol uplynulý rok veľmi dôležitý a intenzívny. Vydali poslucháčmi aj kritikmi nadšene prijatý druhý album a po singloch Vrány taky a Jericho prišiel prelomový hit v podobe duetu s Ewou Farnou Dobré ráno, milá. Tento týždeň sa Stypka stal spevákom roka v ankete Anděl, zároveň ponúka nový singel Kříž.

David Stypka sa po vydaní albumu neboj. (2017) okamžite stal senzáciou na českej hudobnej scéne. Spomínaná spolupráca s Ewou Farnou sa umiestnila na štvrtom mieste v TOP 100 rádiovej hitparády IFPI a na Youtube má videoklip od septembra už takmer tri milióny prehratí. Veľký potenciál charizmatického speváka následne potvrdilo i prvé miesto v kategórii Objav roka v ankete Žebřík a Akademie populární hudby Davidovi v utorok odovzdala sošku Anděla v kategórii Sólový interpret.

Samotný spevák, skladateľ a textár to berie s veľkou pokorou a skromnosťou. Zdôraznil, že cena patrí celej jeho kapele, aj keď bol ocenený v kategórii sólistov. "Muzika pre mňa nie je pretekanie ani súťaž. Ale je nabíjajúce, keď si vašu prácu všimne odborná verejnosť. Ceny si naozaj vážim a prijímam ich s pokorou a radosťou. Som rád, že toto ocenenie dostávame prevažne ako kapela. Je medzi nami ta správna chémia, ktorá funguje a baví nie len nás, ale aj ľudí okolo. Bez každého jedného člena Bandjeez by naša hudba znela úplne inak," komentuje Stypka.

Skladba Kříž je v poradí už štvrtým singlom z albumu neboj. Ide o jednu z najsilnejších a kritikmi i poslucháčmi najviac oceňovaných skladieb z druhého albumu talentovaného pesničkára. Jeho debutom na hudobnej scéne bol v roku 2014 album Čaruj, ktorý bol svojho času prehliadaný, no oplatí sa k nemu vrátiť.


Vypočujte si celý album na Deezeri:



Informácie a foto poskytla Hudba.sk Ľuba Svatá z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.