Austrálsky spevák, hudobník, scenárista a spisovateľ Nick Cave vyhlásil, že pre pandémiu koronavírusu budú musieť ľudia viesť iný život. Reagoval tak na otázku fanúšika na webstránke www.theredhandfiles.com, kde sa ho spýtal, ako sa situácia dotkne koncertov.

"Prežívame niekoľko veľmi zvláštnych týždňov, počas ktorých všetci zažívame nové veci a robíme zložité rozhodnutia. Všetci si postupne uvedomujeme, že budeme musieť nejaký čas viesť úplne iný život. Potrvá to krátko, dlho, kto vie?" napísal 62-ročný interpret, ktorý s kapelou Nick Cave and the Bad Seeds musel nedávno zrušiť vystúpenia v Európe, kde sa mali predstaviť napríklad aj v Rakúsku, Českej republike, Maďarsku a Poľsku.

Nick Cave je známy najmä z formácie Nick Cave and the Bad Seeds, ktorá vznikla v roku 1983 po rozpade skupiny The Birthday Party. Debutovali o rok neskôr albumom From Her To Eternity, po ktorom vydali ďalších 16 štúdioviek, vrátane zatiaľ poslednej Ghosteen (2019). Na konte majú tiež štyri koncertné záznamy a tri kompilácie.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Nick Cave & Bad Seeds