Českú speváčku Luciu Bílú odviezli v nedeľu do nemocnice, kde sa musela okamžite podrobiť operácii. Lekári totiž zistili, že jej praskla cysta na vaječníku a hrozila jej otrava krvi. Manažér Jiří Kouble pre iDnes.cz potvrdil, že zákrok bol úspešný a speváčka sa cíti lepšie. Koncerty, ktoré mala odohrať tento týždeň na Slovensku, sú však zrušené.

Hviezde popu, rocku aj muzikálov prišlo zle po sobotnom koncerte s kapelou Arakain, s ktorou je momentálne na turné. Na hotelovej izbe mala bolesti, ktoré boli také neznesiteľné, že bolo nutné zavolať záchranku. Lekári jej cystu vybrali a organizmus vyčistili, aby nedostala otravu krvi.

"Áno, Lucka leží po zákroku v nemocnici," potvrdil pre denník Blesk speváčkin manažér Jiří Kouble. Túto informáciu pre Blesk potvrdila aj Marcela Košanová, ktorej Bílá dnes mala krstiť knihu Kuchařka pro čarodějky aneb Jak vykouzlit domácí štěstí. "Včera mi volal Luckin partner Petr. Povedal mi, čo sa stalo a že sa Lucka veľmi ospravedlňuje. Dnes ráno mi volala sama Lucinka, že je jej zle. Je mi jej veľmi ľúto," uviedla Košanová.

Podľa najnovších správ je speváčka mimo ohrozenia života. "V týchto chvíľach je v poriadku, avšak pooperačná rekonvalescencia si vyžiada preloženie najbližších koncertov na náhradné termíny," uviedol Kouble pre iDnes.cz. Tento týždeň ju pritom čakali nielen záverečné dva koncerty Arakain XXX Best Of Tour (27.4. - Klatovy, 28.4. - Kladno) ale aj dva komorné koncerty na Slovensku. Tie mala odohrať s klaviristom Petrom Maláskom v utorok (24.4.) v Evanjelickom kostole v Banskej Bystrici a v stredu (25.4.) vo Veľkom evanjelickom kostole v Bratislave. Náhradné termíny zatiaľ nie sú známe.

V lete by sa mala speváčka predstaviť na Slovensku aj so skupinou Arakain. V piatok 13. júla vystúpia ako jedna z predkapiel Guns N' Roses na podujatí Topfest PLUS v Piešťanoch a necelý mesiac na to zavítajú na festivaly Rock od kameňom (Sninské rybníky pri Snine) a Terchovský Budzogáň (Amfiteáter nad Bôrami, Terchová), ktoré sa uskutočnia v rovnakom termíne - 10. a 11. augusta.

Štyridsaťšesťročná česká speváčka a muzikálová herečka Lucie Bílá, občianskym menom Hana Zaňáková, je 14-násobnou víťazkou ankety Český slavík v kategórii Speváčka. Účinkovala v muzikáloch Dracula, Krysař, Johanka z Arku, Němcová!, Carmen a ďalších, a zahrala si vo filmoch Princezna ze mlejna (1994), Král Ubu (1996), Čas dluhů (1998) alebo Líbáš jako Bůh (2009). Medzi jej najznámejšie piesne patria Láska je láska, Trouba, eSeMeS a mnohé ďalšie.

Zdroj: SITA, Revue.idnes.cz, archív Hudba.sk
Foto: Arakain.eu

Súvisiaci interpreti: Lucie Bílá