Po minuloročnom letnom singli Karavan a úspešnej rotácii pesničky Buď mi doktorom má Sima Martausová pre rádiá pripravený ďalší singel Banánová šupka. Veselá pesnička z albumu Na pravom poludní (2014) bude určite spríjemnením čoraz teplejších dní.

"Pieseň Banánová šupka je o tom, že je dobré niekedy spadnúť, akoby šmyknúť sa na banánovej šupke. Je o tom, že je dobré mať aj chyby a nedokonalosti. Práve na nich sa najviac učíme pokore," opisuje význam piesne jej autorka Sima Martausová.



Lasica, Hammel, Kraus aj Bárta

Sima aj jej Päť chlapov v kapele (Igor "Ajdži" Sabo - bicie; Martin Zajko - gitary, mandolíny, ukulele; Pišta Lengyel - gitara, steel guitar; Martin Gašpar - kontrabas, basa; Martin Wittgruber - klávesy, akordeón) aj tento rok úspešne zapĺňajú sály na celom Slovensku. V marci odohrali vypredaný koncert v bratislavskom Zrkadlovom háji. S pánmi Milanom Lasicom a Pavlom Hammelom absolvovala Sima aj špeciálny marcový koncert pre Čechov a Slovákov vo Viedni.

Okrem toho sa sympatická pesničkárka predstavila aj na vystúpeniach Show Jana Krausa na Slovensku, neskôr v Londýne a Manchestri a následne aj v televíznom prenose tejto šou. "Veľmi si vážim, že som mohla ísť s pánom Krausom a pánom Kosikom na turné do Anglicka. Bol to pre mňa veľký zážitok spievať tak ďaleko, a zároveň tráviť čas s takými milými ľuďmi. Keď som išla do Show Jana Krausa, tak som pána Krausa už poznala a vedela som, že sa nemám čoho báť, že je to príjemný človek," spomína Sima na čas strávený s českou moderátorskou osobnosťou.

Aktuálne sa hudobníčka pripravuje na vystúpenie pre Nadáciu Orange, kde zaspieva spoločne s Danom Bártom. Začiatkom mája sa na štyroch koncertoch spolu s kapelou zastavia v mestách na východe Slovenska a hneď potom ich čaká pražské vystúpenie v Malostranskej Besede. Pribúdajú aj termíny letných festivalov a vystúpení.  

Termíny najbližších koncertov:
 
1. 5. - Michalovce MsKS, Veľká sála
2. 5. - Bardejovské kúpele, Kino Žriedlo
3. 5. - Sabinov, MsKS Sabinov - kinosála   
4. 5. - Vranov nad Topľou, Mestský dom kultúry   
7. 5. - Praha, Malostranská beseda  
8. 5. - Stěbořice u Opavy  
20. 5. - Zlaté Moravce, MSKŠ Zlaté Moravce

Informácie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa.

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová