Bratislavská post-rocková kapela The Ills vyráža už tento piatok 24. apríla na svoje ďalšie turné. Skupina ovplyvnená štýlmi ako shoegaze a math-rock na ňom zahrá deväť koncertov v siedmich krajinách. Na ceste strávia hudobníci minimálne 40 hodín a prejdú vyše 4000 kilometrov.

"Celé toto turné je pre nás veľká výzva, obehneme sedem krajín a v prípade niektorých z nich to bude prvá návšteva vôbec, takže sme naozaj zvedaví na reakcie publika," hovorí gitarista Martin Krajčír. "A samozrejme sa tešíme, že opäť otestujeme naše vnútrokapelové vzťahy, zavretí dlhé hodiny v dodávke," dodáva.  

Prvou zastávkou bude slovinský Maribor, odkiaľ sa kapela presunie do strediska Kranj v blízkosti Julských Álp, ďalej do srbského Belehradu, pokračovať bude v Banja Luke, Záhrebe, Prahe, Budapešti a skončí doma na východe komorným koncertom v Spišskej Belej a napokon kamarátskou oslavou v košickej Tabačke.

Zoznam koncertov The Ills - Spring Tour 2015:

24. 4. - Maribor, Gustaf Hall,  Pekarna - Slovinsko
25. 4. - Kranj, Trainstation Squat - Slovinsko
26. 4. - Belehrad, MKC Kombinat - Srbsko
27. 4. - Banja Luka, DKC Incel - Bosna a Hercegovina
28. 4. - Záhreb, Klub. - Chorvátsko
4. 5. - Praha, Roxy - ČR
5. 5. - Budapešť, Szimpla Kert - Maďarsko
15. 5. - Spišská Belá, Drum Cafe - SR
16. 5. - Košice, Tabačka - SR

The Ills sú Martin Krajčír (gitara), Ľuboš Hodás (bicie), Peter Berák (basa) a Miro Luky (gitara). Od začiatku svojho fungovania v roku 2008 stihli odohrať vyše stovky klubových koncertov na Slovensku, v Dánsku, Nemecku, Rakúsku, Maďarsku, Poľsku, Česku, vystúpili na jednom pódiu s kapelami ako And So I Watch You From Afar, God Is An Astronaut či Russian Circles a zahrali si okrem mnohých iných aj na festivaloch Wilsonic, Pohoda a Waves Bratislava.

Ich atmosférické inštrumentálne skladby sa im doteraz podarilo zachytiť na dvoch EP-čkach a troch albumoch. Po debute To Wish Impossible Things (2010) a oceňovanej nahrávke Splendor (2012) nahrali v poradí tretí album s názvom Zoya vo februári minulého roka v Dánsku, 10. septembra 2014 vyšiel na ich domovskom labeli Exitab.

Prečítajte si: The Ills po treťom albume: "Odklonili sme sa od štandardného post-rocku"


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Táňa Lehocká z Real Something. Viac informácii a hudby nájdete na oficiálnych stránkach facebook.com/theills, ills.bandcamp.com a soundcloud.com/the-ills.

Súvisiaci interpreti: The Ills