Viac ako 40 koncertov počas dvoch dní na šiestich pódiách už tento piatok a sobotu rozozvučí bratislavskú Novú Cvernovku. Multižánrový festival a konferencia SHARPE, ktorý bude prvým hudobným "cashless" podujatím na Slovensku, prinesie kvalitné vystúpenia domácich aj zahraničných interpretov spolu s hudobnou konferenciou.

SHARPE v uplynulom týždni zverejnil kompletný festivalový program a aktuálne pridáva aj časový harmonogram jednotlivých pódií. Druhý ročník festivalu ponúkne pestrý prierez súčasnej domácej i svetovej produkcie - od gitarovej hudby cez elektroniku, jazzové presahy či progresívne techno, až po experimentálnu tvorbu. 

V piatok sa návštevníci Novej Cvernovky môžu tešiť na koncerty domácich Catastrofy, Walter Schnitzelsson, Herzog Herzog, Luvver či FVLCRVM live. Zo zahraničných mien v úvodný večer festivalu vystúpi elektropopová producentka Giungla, súčasnú bass music inšpirovanú tradičnou hudbou z Afriky či Karibiku prinesie Kuenta z Amsterdamu a bristolský techno-punk predstaví kapela Scalping.

Sobota bude patriť domácim menám ako Katarzia & Pjoni, nvmeri, Sisa Fehér & Vladko Mikláš či Möbius. Českú scénu zastúpia Ventolin, dné a psychedelický úlet Bert & Friends. Z Poľska príde výborná kapela Trupa Trupa, ktorá je novým prírastkom v katalógu kultového vydavateľstva Sub Pop, a zo Španielska zase svojrázna vokálna umelkyňa MounQup.

Aj tento rok na hlavnom pódiu dostane priestor unikátny koncert Ostrov Hudby Live a okrem ohláseného programu na šiestich pódiách sa návštevníci môžu tešiť na tajné "Sofar" koncerty v knižnici, spontánne jam sessions v parku a tiež vystúpenia na streche Novej Cvernovky. 


Workshop s manažérom Pink Floyd

Denný sobotňajší program 27. apríla bude venovaný konferencii pre hudobníkov, hudobných profesionálov a ľudí so záujmom o hudobné dianie. Hosťovať budú osobnosti z hudobného priemyslu, festivaloví zástupcovia, agenti či novinári zo Slovenska aj zahraničia, ktorí v podobe diskusií, prednášok či workshopov otvoria mnohé zaujímavé témy.

Manažérsky workshop povedie objaviteľ legendárnych Pink Floyd Peter Jenner, na programe je listening session so zahraničnými novinármi (Drowned in Sound, The Quietus a i.), interaktívna prednáška festivalového tímu Pohoda, témy duševného zdravia umelcov a ľudí v kreatívnom priemysle, stretnutia so zástupcami zahraničných festivalov a ďalšie. Kompletný harmonogram je k dispozícii na webe podujatia. 

Nadviazať na úspech pilotného ročníka SHARPE festivalu (reportáž) sa organizátori usilujú posúvaním latky aj na organizačnej a technologickej úrovni. Okrem vratných pohárov prichádzajú so zásadnou zmenou, a to zavedením "cashless" režimu na vstupe aj na všetkých baroch a festivalových prevádzkach. To v skratke znamená, že SHARPE bude prvým hudobným podujatím na Slovensku, ktoré bude prebiehať úplne bezhotovostne. Návštevníkom bude stačiť ich platobná karta, s ktorou môžu bezkontaktne, rýchlo a pohodlne platiť v celom areáli Novej Cvernovky.

Hudobný festival a konferencia SHARPE sa uskutoční 26. a 27. apríla v kultúrno-kreatívnom centre Nová Cvernovka. V predpredaji sú festivalové vstupenky na oba dni hudobného programu v cene 19 eur a PRO PASS umožňujúci vstup na konferenciu aj festival v sume 29 eur. Na mieste bude cena vstupeniek 25 eur za dvojdňovú permanentku a k dispozícii budú na vstupe aj denné vstupenky na piatok a sobotu v hodnote 15 eur. 

Viac informácií vrátane kompletného festivalového a konferenčného programu nájdete na www.sharpe.sk a tiež na sociálnych sieťach FacebookInstagram a Twitter. Výber z tvorby jednotlivých umelcov môžete počúvať v playlistoch na Youtube, Spotify či Deezeri.

Generálnym partnerom podujatia je VÚB banka a hlavnými partnermi sú Mastercard (partner cashless riešenia) a Fond na podporu umenia, ktorý Sharpe podporil z verejných zdrojov.

Redakciu Hudba.sk za organizátorov festivalu infomoval Alexander Čerevka. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Martina Mlčúchová