Nováčik na slovenskej hip-hopovej scéne Oskar necelé dva mesiace po prvom singli Trezor vydal celý album. Vyšiel na Veľký piatok a spolu s ním mladý raper ponúkol aj animovaný videoklip k ďalšiemu singlu Toy Story.

Oskar na albume Nonsense prináša spolupráce s jeho košickou crew Club 17, ale aj s hudobníkmi mimo nej, napríklad s členom trnavskej punkovej kapely The Wilderness Denisom Bangom, ktorý má vlastný trapový projekt Fvck_Kvlt. Podobne ako on, aj Oskar je predstaviteľom novej školy slovenského rapu, ktorý do svojej lyriky pretavuje svoj pohľad na každodennú realitu, často s pocitom trpkosti, sklamania či beznádeje.

Oskar stojí nielen za textami svojich skladieb, ale tiež za grafickým dizajnom albumu a videoklipmi. Spolu s albumom Nonsense zverejnil jednoduché animované video k tracku Toy Story, v ktorom hosťuje Niko.


Vydanie debutového albumu považuje 18-ročný raper za zásadný moment vo svojom živote. "Otvoril mi mnoho možností a môžem ďalej makať, tak ako som vždy chcel. Celé je to vlastne nonsense, musel som zažiť veľa strachu, aby som sa dostal k tomu, kde som teraz. Už som bol v takých životných situáciách, že ma nemá čo vystrašiť. Furt som šiel bez pochýb naplno do hudby, aj keď ľudia pochybovali. No jediný, komu chcem niečo dokázať, som ja sám. Moji blízki pri mne stáli predtým, takisto stoja aj teraz. A za to im ďakujem, pretože mi ukázali, o čom je ľudskosť," hovorí Oskar.

Album Nonsense, ktorý vychádza pod hlavičkou vydavateľstva Universal Music, nájdete na všetkých streamovacích službách.




Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music.

Foto: artwork / Oskar