Tak ako väčšina ostatných kapiel a umelcov, aj košická skupina Nocadeň sa snaží využiť čas čakania na živé hranie priamo pred fanúšikmi online koncertmi. Svoju prvú skúsenosť s takýmto vystúpením absolvuje kapela v piatok 24. apríla o 20:30 v rámci série online podujatí #TFROMHOME.

"Vydávame sa do neprebádaných vôd, keďže to bude náš prvý online koncert. Tých premiér však v ten večer zažijeme niekoľko, keďže sa chystáme odohrať viacero nových skladieb z nášho aktuálneho albumu Auróra. Ten vyšiel koncom minulého roka a pôvodne sme piesne z neho plánovali predstaviť na jarných koncertoch, ktoré sme vzhľadom na vzniknutú situáciu preložili až na október," vysvetľuje spevák, skladateľ a textár Rasťo Kopina. "Určite však neopomenieme ani skladby z predchádzajúcej platne Pozemskí astronauti, keďže práve 24. apríla si pripomenieme päť rokov od jej vydania," dodáva.


Koncert Nocadeň bude 24. apríla o 20:30 streamovaný na Facebook stránke spoločnosti T-Systems Slovakia, následne si ho na tom istom mieste môžete pozrieť aj zo záznamu. V rámci projektu #TFROMHOME na stránke pravidelne pribúdajú zábavné videá pre deti, rôzne výzvy a koncerty populárnych interpretov a kapiel. Doteraz sa predstavili Marián Čekovský, Smola a Hrušky, Komajota, Štefan Štec s kapelou Fajta a Lukáš Adamec (linky v menách odkazujú na videá s koncertmi).

Redakciu Hudba.sk informovala Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Jan Varchola

Súvisiaci interpreti: Nocadeň