Dnes sa mi nechce nič! Tak sa volá aktuálny singel speváčky Zuzany Smatanovej, ku ktorej dnes na Hudba.sk premiéruje svoj nový videoklip. Šarmantná hudobníčka sa v ňom predvedie v oddychovej polohe. Ignoruje pritom aj členov kapely, ktorí jej márne klopú na dvere...

Zuzana Smatanová si v novom klipe užíva voľno a nerobí nič. O obrazovú podobu skladby sa postarali Imagine Vision. Speváčka, skladateľka a textárka má s nimi dobrú skúsenosť - spolupracovali spolu aj na predchádzajúcich klipoch Daj ruku do mojej ruky a Čo má prísť, príde.

Klip Dnes sa mi nechce nič vznikol u kamaráta, ktorý Zuzane a jej kapele požičal svoju obývačku a kuchyňu. "V dome bola veľká pohoda, cez prestávky sme popíjali čaj alebo kávu, dali sme si guláš, zakúrili si v krbe. S klipom som spokojná, je veľmi jednoduchý. Nie je tam žiaden zložitý dej, ktorý by odvádzal pozornosť od samotnej pesničky. Objavia sa tam aj členovia mojej kapely, ktorí ma prídu navštíviť..." spomína Zuzana na nakrúcanie, ktoré trvalo len jeden deň.

Napriek tomu sa niekoľkonásobná Zlatá Slávica musela na klip precízne pripravovať. "V klipe sú situácie, ktoré sa dejú naopak a pritom spievam reálny text. To sme dosiahli tak, že som sa naučila spievať celý refrén odzadu. Som rada, že z klipu cítiť slnko, hoci bola v čase natáčania ešte vonku zima. Je obrázkovo pekný a má v sebe letnú náladu," hovorí spokojne Zuzana.


Skladba Dnes sa mi nechce nič pochádza z piateho štúdiového albumu Dvere, ktorý Zuzana Smatanová vydala na konci minulého roku. Je to jednoduchá letná pesnička, ktorú Zuzana napísala z pocitu, ktorý má zrejme každý človek na planéte. Jednoducho sa jej nič nechcelo.

Teraz však podobný problém nemá, po dovolenke je oddýchnutá a teší sa na koncerty. "Dovolenku v Španielsku som stihla ešte v apríli, takže najbližšie mesiace sa už nikam nechystám, len na koncertné pódiá. V lete ma čaká veľa letných festivalov, na ktoré sa každoročne veľmi teším," dodáva s úspevom.

Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na akustické turné, ktoré Zuzana Smatanová chystá na tohtoročnú jeseň.

Zdroj: Propaganda House
Foto: Zuzana Smolková

Súvisiaci interpreti: Zuzana Smatanová