Jedna z najvplyvnejších kapiel hudobnej histórie, ktorá ani po vyše 30 rokoch na scéne nestratila na svojom lesku, zahrá opäť v Bratislave. Všetko nasvedčuje tomu, že pôjde o koncert roka na Slovensku, nielen z hľadiska účasti. Depeche Mode prichádzajú so silným novým albumom, zásobníkom hitov a pôsobivou šou, ktorá dokazuje, že patria medzi absolútnu špičku.

Aktualizácia: REPORTÁŽ a FOTO z bratislavského koncertu

Depeche Mode
 majú na turné nabitý program, no medzi jednotlivými koncertami si vždy doprajú aspon jeden deň odpočinku. Inak tomu nie je ani tento týždeň, v utorok sa kapela predstavila v Budapešti, vo štvrtok sa vystúpenia v rámci The Delta Machine Tour dočkal chorvátsky Záhreb, v piatok si kapela po presune do Bratislavy dopriala večerný oddych a už dnes večer to vypukne na futbalovom štadióne Pasienky. Už po tretíkrát sa tam stretne viac než 30-tisíc fanúšikov kapely.

Predpoveď počasia podľa SHMÚ vyzerá celkom priaznivo, bude síce chladný večer - okolo 10 stupňov, no pršať by počas koncertu nemalo (zdroj: model Aladin na SHMU.sk). Scenár koncertu z júna 2009, ktorý poznačil hustý dážď, sa tak našťastie nezopakuje, hoci aj ten prispel k výnimočnej atmosfére. V každom prípade je lepšie byť pripravený na všetko, nebo je nevyspytateľné. Odporúčame prečítať si aj podrobne vypracované organizačné pokyny usporiadateľskej agentúry XL Promotion.

Štadión Pasienky bude pre návštevníkov koncertu otvorený od 16:00, vstup do areálu štadióna bude možný len od Trnavskej cesty (mapka s navigáciou). Pred hlavnou hviezdou sa na pódiu od 18:30 predstavia dvaja domáci predskokani - speváčka Katarína Knechtová, ktorá predstaví najmä svoj posledný album Tajomstvá (2012) produkovaný Christianom Eignerom (koncertný bubeník Depeche Mode, ktorý s nimi bude hrať aj Bratislave), a skupina Lavagance, ktorá vystúpila na Pasienkoch aj na spomínanom koncerte v roku 2009 a manažment britskej legendy si ju vyžiadal znova. Samotní Depeche Mode sa na pódium dostanú okolo 20:30.

Depeche Mode v Bukurešti, 15.5.2013 Zdroj: AP Photo/Vadim GhirdaDepeche Mode v Bukurešti - viac fotografií z The Delta Machine Tour 2013

Na doterajších koncertoch turné mali Depeche Mode viac-menej stabilný setlist s minimálnymi obmenami (viac info o setliste). Fanúšikovia v metropolách Izraela, Grécka, Bulharska, Rumunska, Srbska i Maďarska dostali od kapely porciu 23 skladieb, pričom šesť z nich je z nového albumu Delta Machine. Koncert plný osvedčených hitov spestria okrem hudobných noviniek aj vizuály v réžii Antona Corbijna.

Fanúšikov, ktorí budú chcieť čerstvé dojmy z koncertu predýchať a stráviť v spoločnosti ďalších depešákov a za hudobného doprovodu raritných skladieb, remixov a live nahrávok DM, pozývame na najväčšiu Depeche Mode párty. Tá sa uskutoční hneď po koncerte v neďalekej Hant aréne (športová hala Pasienky), lístky sú v predaji na Predpredaj.sk.

Ďalšie články:

Gigantická šou Depeche Mode mieri do Bratislavy: Pozrite si, ako si ju užili Atény

Urobte si chuť na Depeche Mode v Bratislave: Záznam z Viedne je online

Týždeň v elektronike: Veľa dobrej hudby na predvečer koncertu Depeche Mode


Zdroj: XL Promotion, archív Hudba.sk
Foto: AP Photo/MTI,Balazs Mohai

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode