Mladá speváčka a skladateľka Sima Martausová po veľkom úspechu minuloročného albumu "Dobrý deň, to som ja" spolu so svojou skupinou usilovne pracuje na nahrávkach na nový album. Vzniká priebežne, s rovnakým tímom ako predchádzajúci album. Niektoré pesničky speváčka už začína hrávať na koncertoch.

Najväčší klubový koncert Simy Martausovej sa uskutoční už o niekoľko dní. Po dnešnom, už týždeň vypredanom koncerte v klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom sa v utorok 27. mája opäť vráti do bratislavského Ateliéru Babylon, ktorý koncom minulého roka vypredala. Práve na tomto koncerte okrem známych pesničiek predstaví aj novinky z pripravovaného albumu.

Konečná podoba nahrávky ešte nie je definitívne uzavretá, pretože Sima za rok stihla napísať viac ako 40 piesní. Z ich užšieho výberu budú môcť diváci svojou reakciou práve na tomto koncerte pomôcť pri konečnom rozhodovaní o tom, čo všetko sa nakoniec na albume objaví. Na koncertoch sa predstaví s kapelou v zložení Igor "Ajdži" Sabo (bicie), Martin Zajko (gitary, mandolíny, ukulele), Pišta Lengyel (gitara, steel guitar), Martin Gašpar (kontrabas, basa) a Martin Wittgruber (klávesy, akordeón).

Minuloročný album Dobrý deň, to som ja, ktorý na Slovensku presiahol double platinový status, zaujal kritiku aj v Čechách. Po pozitívnej recenzii na Musicserver.cz pribudla ďalšia v časopise Rock&Pop, ktorého redaktor Roman Jireš v nej vidí veľkú konkurenciu pre súčasné slovenské speváčky, a časopis ELLE ju rovno zaradil medzi slovenské hviezdy. 

Speváčka z úspešnej nahrávky poslala do rádií päť singlov, ktoré sa u poslucháčov stretli s veľkým záujmom. Prvý singel z nového, zatiaľ nepomenovaného albumu, ktorého vydanie je naplánované na jeseň, príde do rádií už o pár dní. 

Termíny aktuálne potvrdených koncertov Simy Martausovej: 

23. 5. - Nové mesto nad Váhom, Blue Note
27. 5. - Bratislava, Ateliér Babylon
6. 6. - Nová baňa, Dom kultúry
8. 6. - Malacky, festival
6. 7. - Púchov
24. 7. - Bratislava, Štúdio L+S
25. 7. - Voderady, festival
30. 8. - Piešťany, Lodenica, 18.00
6. 9. - Lučina u Strážnice, XII. Mezinárodní festival "Na vodě" - Lučina 2014

Redakciu Hudba.sk informoval Rado Mešša z agentúry pro:messa. Viac na www.simamartausova.sk.

Foto: Veronika Valúchová

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová