Americký hudobník Jack White zverejnil ďalšie termíny tohtoročného turné v Európe. Medzi nimi sú aj štyri októbrové koncerty v Poľsku. Momentálne koncertuje v Severnej Amerike, pričom európska časť turné odštartuje 26. júna v Londýne.

Jack White absolvuje okrem niekoľkých koncertov v Nemecku, Veľkej Británii, Španielsku a viacerých euróspkych mestách aj štyri koncerty v neďalekom Poľsku. Už 6. októbra vystúpi v meste Gdynia, o deň neskôr v Poznani, 9. októbra vo Varšave a 10. októbra v Krakove. Praha, Viedeň ani Budapešť sa na mape jeho aktuálneho turné nenechádzajú. 

Turné vzniklo na podporu jeho poslednoho albumu Boarding House Reach, ktorý vyšiel v marci. Novinka obsahuje celkovo 13 piesní, medzi ktorými sú aj single Connected by Love, Respect Commander, Corporation, Over and Over and Over a Ice Station Zebra.


Jack White, vlastným menom John Anthony Gillis, ako sólový interpret vydal okrem menovanej novinky aj štúdiovky Blunderbuss (2012) a Lazaretto (2014). Všetky tri sólovky dobyli americký rebríček Billboard 200.

Zdroj: SITA ( jackwhiteiii.com)
Foto: Rosalind O'Connor


Súvisiaci interpreti: Jack White