Poslednou dámou v našom karanténnom projekte Do leta to dáme! je sympatická a čoraz populárnejšia pesničkárka Mirka Miškechová. Na gitare vás naučí zahrať si skladbu, ktorá patrí k najväčším československým hitom posledných rokov.

Talentovanej hudobníčke a speváčke sa vďaka spolupráci s Xindlom X podarilo s hitom Cudzinka v tvojej zemi aspoň na chvíľu hudobne spojiť dve už vyše štvrťstoročie rozdelené krajiny. Mirka Miškechová sa úspechu skladby teší, a aj preto si túto skladbu vybrala, keď sme ju oslovili, či by si nenašla chuť naučiť našich čitateľov a fanúšikov niečo zahrať.

"Pokiaľ máte túto pieseň radi, budem veľmi rada, ak vám toto video poslúži. Niet pre umelca krajšieho pocitu, ako keď jeho výtvor zľudovie a ľudia si ho pospevujú," odkazuje spoluautorka úspešného duetu.

Pozrite si text piesne a akordy


Pozrite si videoklip, ktorý má na Youtube takmer 30 miliónov pozretí:


Verí, že sa blížime do cieľa

Svoj život v čase koronavírusu Mirka berie ako príležitosť byť so svojimi blízkymi a ako sme si všimli na jej instagramovom profile, relaxuje a vypína od sveta koncertov a hudby vo svojej záhrade, kde už zbiera aj prvú úrodu. "Povedala som si, že keď už počas niekoľkých mesiacov nemôžem pracovať, tak si vypestujem vlastné jedlo! A ten pocit večer po celodennej práci sa nedá kúpiť. Nedá!" teší sa v jednom z príspevkov. 

"Korona mi dala čas byť so svojimi blízkymi a v podstatnej miere sa odstrihnúť od konzumu, na ktorom som si už aj ja celkom dobre ulietavala. A to som naozaj zistila až teraz, koľko vecí k šťastiu vôbec nepotrebujem! Vzala mi slobodu objať kamarátov, ktorých náhodne stretnem na ulici, vzala mi možnosť verejne vystupovať, ale na druhej strane, nevzala mi možnosť spievať," hovorí speváčka s úsmevom. "Myslím si, že každého táto situácia nejako zasiahla, no verím, že sa blížime do cieľa."

V prípade pozitívneho vývoja situácie na Slovensku Mirka svojich fanúšikov už teraz pozýva na koncert v bratislavských Klariskách, ktorý pripravuje na jeseň tohto roka. "Na jesenný koncert sa teším o to viac, že teraz som dlhšiu dobu nikde nevystupovala, a preto sa budem snažiť, aby táto udalosť bola naozaj výnimočná. Fanúšikovia sa určite môžu tešiť aj na nové pesničky a príbehy zo života. Zrejme príde aj hosť, ale jeho identitu by som zatiaľ neodtajňovala," dodáva na záver sympatická speváčka. 

Tip redakcie: Prečítajte si veľký a otvorený rozhovor, ktorý pred pár týždňami so speváčkou spravila Andrea Fedorovičová.

Všetky diely Do leta to dáme! nájdete v našom Youtube playliste a tiež v samostatných článkoch.

Autor: Roman Kubovics
Foto: screenshot