Americká trashmetalová kapela Metallica predstavila finálnu verziu skladby Lords Of Summer, ktorú ešte koncom marca zverejnila v podobe dema. Niekoľko dní predtým ju skupina premiérovo zahrala na koncerte v kolumbijskej Bogote. Vypočujte si, ako znie vo finálnej štúdiovej verzii.

Viac ako 8-minútová pieseň s celým názvom Lords Of Summer (First Pass Version) je prvou vydanou sólovou novinkou skupiny od roku 2008, kedy vyšla jej zatiaľ posledná nahrávka Death Magnetic (2008). Medzitým ešte formácia vydala albumu Lulu (2011) s Lou Reedom. Zatiaľ nie je známe, či sa skladba, ktorá je aktuálne v predaji na iTunes, bude nachádzať aj pripravovanom novom albume.

Členovia kapely novinku už hrali aj počas svojho aktuálneho turné, ktoré sa koná pod hlavičkou Metallica by Request. S konceptom "koncertu na želanie" kalifornská štvorica už čoskoro zavíta aj k našim susedom. Geograficky najbližšou zastávkou je 9. júla Viedeň, o deň skôr vystúpi kapela na Aerodrome Festivale v Prahe.

Metallica sa však ešte predtým predstaví na legendárnom festivale Glastonbury. Zaujímavosťou je, že jej zaradenie do programu podujatia vyvolalo mnoho ohlasov. Do médií sa väčšinou dostali najmä tie negatívne. Najhlasnejšie sa ozývali členovia Mogwai, ale komentáru sa nezdržal ani Bruce Dickinson z Iron Maiden.


Metallica vznikla v roku 1981 v Los Angeles a momentálne jej zostavu tvoria spevák a gitarista James Hetfield, gitarista Kirk Hammett, basgitarista Robert Trujillo a bubeník Lars Ulrich. Debutovali v roku 1983 albumom Kill 'Em All, po ktorom nasledovali štúdiovky Ride The Lightning (1984), Master Of Puppets (1986), ...And Justice For All (1988), Metallica (1991), Load (1996), Reload (1997), St. Anger (2003) a Death Magnetic (2008). Okrem toho majú na konte aj spoločný album s Louom Reedom s názvom Lulu (2011).

Kapela vlani na jeseň zverejnila snímku Metallica: Through The Never (2013), ktorú nakrútil režisér a fanúšik kapely Nimród Antal. Dokument v 3D formáte prináša netradičný pohľad na dianie na javisku aj v zákulisí a to prostredníctvom príbehu jedného z členov štábu, mladíka Tripa, ktorého stvárnil Dane DeHaan.

TIP: Týždeň v hard & heavy: "hejtujeme" Korn, ľúbime ČAD

Zdroj: Digitalspy.co.uk, SITA, archív Hudba.sk
Foto: Metallica.com

Súvisiaci interpreti: Metallica