Dva mesiace po nečakanom vydaní vizuálneho albumu Lemonade vypustila Beyoncé do sveta samostatný videoklip k piesni Sorry. Skladba, v ktorej sa speváčka bez servítky vysporiadava s neverou svojho manžela, urobila už krátko po vydaní veľké haló pre svoju otvorenú výpoveď. Čiernobiely vizuál je prvým z Lemonade, ktorý sa dá pozrieť aj na Youtube.

"Čo povieš na mojom pohrebe, keď si ma teraz zabil? Tu leží telo lásky môjho života, ktorej srdce som zlomil..." Týmito slovami sa začína videoklip Beyoncé, ktorý je až dva mesiace po vydaní albumu dostupný širokej verejnosti na najväčšom videoportáli a od včera večera má už viac než tri a pol milióna pozretí. Krátko po vydaní celého opusu Lemonade sa do popredia dostali predovšetkým debaty o jej vzťahu s manželom a práve skladba Sorry s vizuálom z dielne režiséra Dikayla Rimmascha je výpoveďou, ktorá nemôže byť priamočiarejšia - a to aj napriek tomu, že texty o nevere, klamstvách či virálnej téme o neznámej "Becky with the good hair" vraj narážajú aj na vzťah speváčkiných rodičov.

"Tu leží matka mojich detí, žijúcich aj mŕtvych. Odpočívaj v pokoji, moja skutočná láska, ktorú som považoval za samozrejmú," povedal by podľa Beyoncé nad jej hrobom Jay Z, ak by nebola dostatočne silná, aby krízu ich vzťahu prekonala. Odkaz na ich spoločnú dcéru Blue Ivy aj na zosnulé ešte nenarodené dieťa, ktoré Beyoncé potratila v roku 2011, priam vyvoláva zimomriavky. O to viac, že ide len o úvod k celej piesni, ktorá sa rozvinie v sebavedomý a drzý odkaz - prepáč, že ma to nemrzí, už na teba nemyslím. Aj ten je však len fikciou, keďže podľa všetkého sa dvojici manželstvo podarilo zachrániť.

V takmer štyri a pol minútovom klipe tancuje 34-ročná speváčka so svojím ženským gangom v autobuse či vo veľkej vile, kde sa predvádzajú s pomaľovanými tvárami, ktoré sú typické pre nigérijský kmeň Yoruba. Queen B tiež na záberoch sedí na tróne, zatiaľ čo popri nej odvážne twerkuje svetová tenisová jednotka Serena Williams"Povedala mi len, že chce, aby som tancovala, akoby som bola úplne slobodná, nikto sa na mňa nedíval a dala do toho všetko," vyjadrila sa tenistka na margo svojej účasti vo videu. Je tak ďalším dôvodom, pre ktorý sa o tomto silnom počine bude hovoriť.


Text: Michaela Žureková (zdroj: Billboard.com, EW.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Beyoncé