Na začiatku leta púšťa Martin Harich do sveta song s ľahko erotickým textom s názvom Gurmánka. K novinke natočil videoklip doma pod Tatrami pri priehrade Liptovská Mara za sprievodu svojej kapely a priateľov. Produkciu klipu zveril do rúk Raymonda Petrika, ktorá má v poslednom období na svedomí väčšinu videozáznamov spevákovej tvorby.

Martin Harich napísal skladbu Gurmánka už pred štyrmi rokmi a k jej vzniku ho inšpirovala vlastná zbierka maturitných oznámení. Skladbu však vydal až minulý rok na svojom štvrtom albume Mapy (recenzia).

"Samotná nahrávka vznikla, ako je to už u mňa zvykom, na cestách - tentokrát v zámockom parku Schloss-Eckartsaou neďaleko rakúsko-slovenských hraníc. Na pozadí skladby si pozorný poslucháč všimne cvrlikanie cvrčkov, ktorí sa zúčastnili nahrávania," smeje sa Martin. V podobnom duchu sa nesie aj videoklip, ktorý ukazuje krásu Liptova a letnú pohodu na lúke pri priehrade.


Skladbu v koncertnom prevedení si fanúšikovia môžu vypočuť spolu s ďalšími autorskými skladbami počas letných slávností a festivalov na Slovensku i v Česku. Pre hudobných fajnšmekrov vydal Martin Harich Mapy aj na vinyle.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Milana Bazanac Kadlčíková.

Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Martin Harich