Americký hudobník Michael Nesmith, známy z už nefungujúcej kapely The Monkees, má zdravotné problémy, pre ktoré musel zrušiť posledné štyri koncerty turné. Podľa oficiálneho vyhlásenia "mal ľahké zdravotné ťažkosti". Navštívil aj lekára, ktorý mu odporučil odpočinok.

"Nanešťastie sme museli preložiť zostávajúce štyri koncerty v rámci The Monkees Present: The Mike & Micky Show na neskoršie termíny. Nesmitha už prepustili z nemocnice a cestuje domov do Carmel Valley. Má dobrú náladu a všetkým fanúšikom ďakuje za podporu a pochopenie. Teší sa, až sa opäť vráti na pódium," uviedli vo vyhlásení. Tour manažér Andrew Sandoval neskôr informoval, že náhradné koncerty sa budú konať v januári.

The Monkees vznikli v roku 1965 v zložení Micky Dolenz, Peter Tork, Michael Nesmith a Davy Jones. Posledný menovaný v roku 2012 zomrel. Debutový, eponymný album uviedli na trh v roku 1966 a posledný, dvanásty Good Times! v máji 2016. Na konte majú hity ako Daydream Believer, A Little Bit Me, A Little Bit You či I'm a Believer, ktorý sa objavil aj vo filme Shrek (2001). Mali tiež vlastný seriál The Monkees (1966 - 1968).

Zdroj: SITA (People.com, archív)
Foto: Facebook.com/michaelnesmith