Dve formácie z východného Slovenska, Kandráčovci a Kollárovci, vyrážajú na sériu letných koncertov nazvanú Mega turné Open Air 2019, s ktorou zavítajú do dvanástich kútov Slovenska. Pri tejto príležitosti zverejnili spoločnú pieseň.

Tá dostala názov Chlapci spod Tatier a vznikla spontánne v rámci príprav na turné. Producent turné Braňo Jančich navrhol obom kapelám zahrať na záver koncertu niečo spolu, a tak vznikla úplne prvotná myšlienka na spoločný song.

Kedže obe kapely pochádzajú z východneho Slovenska, nápad s pesničkou o chlapcoch spod Tatier ich veľmi rýchlo oslovil. "Keď sa stretnú Gorali s Rusínmi tak je viac menej isté, že sa bude spievať a piť. A presne o tom je aj naša nová skladba," vysvetlil Ondrej Kandráč. "Ku skladbe už dokonca vznikol aj videoklip, ktorý zachytáva ako reálne skladba vznikala v štúdiu," dodal Tomáš Kollár.


Či spolu zahrajú viac ako jednu skladbu, sa dozvedia fanúšikovia v lete na dvanástich koncertoch pod holým nebom. Ako predkapela sa predstavia Sokoly a potom to už naplno rozbalia postupne Kollárovci a následne aj Kandráčovci.

Bližšie informácie o jednotlivých koncertoch môžu priaznivci kapiel nájsť na oficiálnej stránke turné Megaturne.sk.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Branislav Jančich. Text správy sme upravili.