Speváčka a skladateľka Monika Ližbetin prichádza v týchto dňoch s pozitívne ladenou, emotívnou a tanečnou skladbou viažucou sa k vďačnosti a láske k rodičom. Pieseň a videoklip Poďakovanie rodičom vyšla symbolicky na Deň otcov, čo umocňuje aj klavírne sólo Monikinho otca Milana Vojtka.

Speváčka, ktorá je známa aj svojimi svadobnými piesňami, našla inšpiráciu k vytvoreniu tejto skladby práve u snúbencov, ktorí hľadali vhodnú skladbu na rodičovský tanec na svadbe. "Spojila som príjemné so žiadaným a vytvorila som textovo i hudobne skladbu, ktorá sa hodí nielen na spomínaný tanec s rodičmi na svadobnej hostine, ale zaiste pohladí dušu mnohým rodičom," opisuje prvotný nápad Monika Ližbetin.

Pieseň Poďakovanie rodičom zdôrazňuje význam rodičovskej lásky k svojmu dieťaťu a naopak. "Vy dvaja ste ma ľúbili prví, v žilách mi koluje krv z vašej krvi, v tom láska rodičov pramení," znie úryvok z textu dotýkajúci sa toho najčistejšieho citu. Skladba má tanečný charakter, čo z nej robí vhodnú pieseň na tanec mladomanželov so svojimi rodičmi. Okrem svadobného motívu však skladba prináša vyznanie lásky rodičom aj všeobecne, zdôrazňuje ich významnú úlohu v živote mladého človeka.


Monika Ližbetin, ktorú jej priaznivci poznajú ako autorku prevažne textov súvisiacich s jej najbližšími, tak ani tentoraz nesklamala a jej poďakovanie rodičom sa dotkne mnohých. Do klavírneho sóla si speváčka pozvala svojho otca Milana Vojtka, ktorý umocnil celý význam a smerovanie skladby. Ako Monika uvádza, bol to pre ňu nezabudnuteľný a mimoriadne emotívny moment zaspievať si za hudobného sprievodu svojho otca.

Text piesne i hudbu zložila sama, k spolupráci si prizvala aj ďalších umelcov, klávesmi pieseň sprevádza a kompletný aranž vytvoril Zoli Tóth, producent speváčky, na bicích hrá Stanislav Kociov, dychové nástroje zastrešili Pavol Jeňo a Mário "Gapa" Garbera. Skladba bola nahrávaná v štúdiu Randal Group Production v Seredi, kde vznikli a boli nahraté všetky doterajšie skladby Moniky Ližbetin. Pieseň hudobne sprevádza aj gitara Jimiho Cimbalu, s ktorým speváčka taktiež hudobne dlhodobo spolupracuje.

Vo videoklipe, na ktorom sa podieľali Lukáš Kazík (kamera) a Jakub Chochula (strih), si zatancovali manželia Tinka a Ferko - rodinní priatelia autorky a jej rodičov.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Monika Ližbetin. Text správy sme upravili.