Štyri famózne hlasy, dokonalá akustika a atmosféra plná emócií. Taký bol koncert vokálnej formácie 4 Tenoři na Bratislavskom hrade. Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo zaspievali hity Jdi za štěstím, Mně sílu dáš či Lady Carneval a špeciálne pre slovenské publikum zaznela aj skladba V dolinách, ktorú preslávil Karol Duchoň.

4 Tenoři sú na scéne len piaty rok, no už majú na konte stovky koncertov, dvakrát vypredaný Forum Karlín aj spoluprácu s Českým národným symfonickým orchestrom a dirigentom Marcellom Rotom, ktorý je dvorným dirigentom Andrea Bocelliho. V Bratislave predstavili hity zo slávnych muzikálov, swingové evergreeny, operné árie aj piesne Karla Svobodu.

Teraz sa už tešia na júlové pokračovanie slovenského turné, v rámci ktorého ešte odohrajú koncerty v Banskej Štiavnici (17.7.), Kežmarku (18.7.), Nových Zámkoch (19.7.) a Trenčíne (20.7.). Lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

"Bratislavský hrad nás síce privítal dažďom, ale na konci koncertu odmenil ováciami v stoji. Sme veľmi radi, že sa nádvorie zaplnilo a že diváci boli s nami od prvej pesničky naladení na rovnakú nôtu. Bol to jeden z našich najmilších koncertov," nešetril chválou na adresu slovenského publika Pavel Vítek.


Štvorica spevákov vystúpila v sprievode zoskupenia Unique Quartet a predstavili naživo skladby z eponymného debutového albumu. Pripravili si aj hudobnú lahôdku špeciálne pre slovenské publikum.

"Zaspieval som hit Karola Duchoňa V dolinách, ktorý spievam výlučne pre slovenské publikum. Je to krásna melódia," hovorí držiteľ ceny Thálie Marian Vojtko. Nedávno bola avizovaná aj pocta Mirovi Žbirkovi v rámci koncertov 4 Tenorov, na Bratislavskom hrade však ešte nezaznela. "Poctu Mekymu chystáme v premiére až na prázdninové koncerty. Nenechajte si to ujsť," dodáva Vojtko.

Na letné koncerty si speváci pre fanúšikov pripravili aj prekvapenie v podobe exkluzívnej Meet & Greet vstupenky. V cene 39,90 eur zahŕňa prednostný vstup na koncert, garantované sedenie v prvých radoch, podpísané CD a osobné stretnutie so všetkými štyrmi tenoristami v zákulisí.

Koncerty 4 Tenorov na Slovensku v roku 2022:

17. júl – Banská Štiavnica, Amfiteáter 
18. júl – Kežmarok, Kežmarský hrad
19. júl – Nové Zámky, Amfiteáter
20. júl – Trenčín, Trenčiansky hrad

20. december - Ružomberok, Veľká dvorana Kultúrneho domu A. Hlinku (preložený koncert z 1.5.2022)

Vstupenky:  


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Správu sme upravili. Ďalšie podrobnosti a aktualizované novinky nájdete na oficiálnych stránkach kapely www.4tenori.cz a www.facebook.com/4Tenori.