Slovenský raper Michael Švehla alias Majself vo štvrtok večer v bratislavskej Umelke pokrstil svoj dlho pripravovaný štúdiový album Porcelán. Sekundoval mu pritom jeho najbližší človek, syn Nikolas. Na podujatí sa nechýbali ani špeciálne masky z dielne Mask Busters, ktoré sa objavili aj vo videoklipe k titulnej skladbe od Petra Lašuta.

Na krste spolu s Majselfom vystúpila aj speváčka Dominika Mirgová, ktorá si s ním zaspievala novú skladbu Off. Tá už čoskoro dostane svoj videoklip, zatiaľ sa nachádza len na albume Porcelán. Krst moderoval Majselfov dlhoročný kamarát Matúš Krnčok, čerstvý moderátor rádia Expres a od septembra aj nový moderátor Telerána. Album pokrstil Majselfov syn Nikolas, keďže interpret chcel, aby to bol niekto jemu najbližší.

Na krste sa okrem iných ukázali aj spevák, skladateľ a producent Tomi Popovič, hypeman a moderátor Marcel "Osťo" Osztas, raper Momo, herec Lukáš Frlajs s priateľkou, režiséri klipov Michal Nemtuda, Peter Lašut a Dušan Krajčovič, speváčka Veronika Strapková, influencerka Lula Gachulincová, nová hudobná tvár Matúš Kolárovský alias Yael z Illuminate Production či Nia Kasalová, ktorú zatiaľ ľudia poznajú len z hudobných spoluprác ako songwriterku, no už budúci týždeň vydáva svoj hudobný debut.

Samotný album vznikal v úzkej spolupráci s producentom Fillipianom, ktorý má v trackliste väčšinu produkcií a postaral sa aj o mix a mastering celého albumu. Okrem neho sú pod niektorými skladbami podpísaní aj DJ Wich, Mairee, Grizzly alebo aj Hoodini. Na nahrávke hosťujú zvučné mená nielen hip-hopovej scény ako Kali, Tina, Lvcas Dope, Martin Císar, Dano Kapitán, Dominika Mirgová, Jan Bendig, Refew alebo aj Desmod na bonusovej skladbe Kométa. Pieseň k filmu Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť mala premiéru ešte minulý rok, no až tento mesiac vyšiel videoklip pri príležitosti blížiacej sa dlho prekladanej kinopremiéry.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Jana Trellová z Ruka Hore. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Andrej "Hrušo" Hrušovský