Keby ste nevedeli, že je to ona, asi by ste ju vo videoklipe ani nespoznali. Talentovaná kráska, známa zo seriálov ako Búrlivé víno, Vdova, Za sklom či Prázdniny, k svojmu debutovému singlu nakrútila zaujímavý umelecký vizuál. Jeho hlavnými charakteristikami sú zmyselnosť a príťažlivá jednoduchosť, ktorá vystihuje aj samotnú pieseň.

Volá sa April's Fool a Barbora Žilecká v nej spieva o tom, ako sa vždy po chladných mesiacoch teší na jarné slnko. Názov skladby zároveň vystihuje jej povahu, keďže sa narodila v apríli. Nečakajte však nič hudobne bláznivé, Barbs, ako znie jej hudobný pseudonym, stavila na minimalistický podmaz so silnou, priam až "bondovskou" atmosférou, v ktorom dokonale vyniká jej zamatový hlas. Vo svojom prejave netlačí zbytočne na pílu a nepredvádza sa, znie prirodzene. Práve to robí pieseň zaujímavou, minimálne pre fanúšikov trip-hopu či speváčok ako Lana Del Rey, ktoré namiesto vokálnej ekvilibristiky a emočných erupcií očarujú svojou charizmou s rúškom tajomna.

Atmosféru piesne, o ktorej produkciu sa postaral Esso (Strapo, Bekim, VeronikaS, Nerieš...), umocňuje videoklip, v ktorom môžete speváčku vidieť na čiernobielom pozadí s exotickým účesom. Zaujímavý je najmä koniec klipu s hypnotickým zrkadlovým efektom. S minimálnymi nákladmi tak vznikol originálny vizuál, ktorý naznačuje sľubnú hudobnú budúcnosť spievajúcej herečky. Autorom hudby, textu, a zároveň i tvorcom videoklipu je bývalý moderátor Štúdia Kontakt, režisér a hudobník Paľo Janík, ktorý so Žileckou spolupracoval aj na filmoch City Agent (2011) a Tak fajn (2012).


Pre úplnosť treba dodať, že pre 27-ročnú rodáčku zo Starej Ľubovne nie je jej debutový singel ani zďaleka prvým hudobným počinom. Už pred dvoma rokmi si zaspievala so známymi a skúsenejšími kolegami v piesni Nádej Vianoc. Minulý rok zase spoločne s Mirkou Partlovou prespievala hit Vaša Patejdla Voňavky dievčat do novej podoby pre filmovú rozprávku Zázračný nos, v ktorej si aj zahrala.

Na vlastnú sólovú spevácku dráhu sa však odhodlala až tento rok. Ešte pred zverejnením singla na svojom Youtube kanáli predstavila zaujímavé coververzie piesní How Deep Is Your Love (Calvin Harris & Disciples) a Runnin' (Naughty Boy). Na čom by mala určite popracovať, je angličtina, ak chce spievať v tomto jazyku. Inak sú však jej doterajšie spevácke pokusy celkom príjemným prekvapením.


Text: Hudba.sk, pm
Foto: Youtube / Paľo Janík